Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-18

Dorostenky začaly letní přípravu

Sparťanské dorostenky začaly přípravu po letní přestávce v pondělí 23. července

Sdílet

Dorostenky začaly přípravu po letní přestávce v pondělí 23. července. V přípravě vyzvou dva ligové týmy žen, v srpnu je poté čeká soustředění v Lomnici nad Popelkou, kde již byly v zimě.
Sparťanské dorostenky obhajují mistrovský titul, v 1. lize dorostenek jsou historicky nejúspěšnějším celkem. Realizační tým pro sezónu 2018/19 je následující: hlavní trenér Jan Sumec, asistent trenéra Petr Macek, technický vedoucí Milan Dlask, masér Miroslav Český a kondiční trenérka Pavla Satrapová. První ligový zápas se odehraje proti Pardubicím v polovině srpna.
V týmu nepokračuje několik hráček. Do Slavie odešla Adéla Machutková, na Duklu Marieta Grešová. Denisa Kulhánková má namířeno do Braníku, Tereza Prokůpková do Pardubic, odchází také Natálie Kodadová. Obránkyně Kateřina Kotrčová, Lucie Dudová a záložnice Michaela Khýrová věkem přestaly být dorostenkami a nyní se připravují s A-týmem žen Sparty. Talentované Aneta Pochmanová, Eliška Dvořáková a Eliška Sonntagová sice ještě za dorostenky nastupovat mohou, ale v současnosti se také připravují s A-týmem. 
Naopak na startu přípravy je v týmu i několik nových tváří přesunutých z mladších kategorií: Agáta Kadlecová, Nikola Krebsová, Tereza Machová, Adéla Tomanová, Aneta Tomanová, Anna Viktorová, Radka Paulenová. Některé z nich již odehrály několik zápasů za družstvo WU18 i v minulé sezóně. Z konkurenční Slavie přichází Lucie Skrčená.
Plán letní přípravy dorostenek WU18
23. července - Začátek přípravy
24. července - Kondiční testy FTVS
25. července - Přípravný zápas vs. Lokomotiva Brno Horní Heršpice ženy, 16:00, hřiště Horní Heršpice
29. července - Přípravný zápas vs. Motorlet Praha U16, 10:00, hřiště Zlatníky, U Jezera 300
1. - 5. srpna - Soustředění - Lomnice nad Popelkou
7. - 12. srpna - Reprezentační sraz WU19
16. srpna - Přípravný zápas vs. FK Dukla Praha ženy, 18:30, Koloděje
18. srpna - 1. kolo 1. ligy dorostenek vs. FK Pardubice, 16:30, Strahov
1 / 24

Další novinky