Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-14

Kategorie U14 a její zápasy na soustředění

Sparťané během soustředění odehráli dva přípravné zápasy

Sdílet

Během soustředění odehrála sparťanská kategorie U14 dva duely v systému 10+1. V Třeboni se náš celek utkal s výběrem Písku a rakouského Linzu!
Sparťané vstoupili do prvního utkání na velkém hřišti rozpačitě, čehož soupeř rychle využil a vstřelil první branku utkání. Naše hochy inkasovaný gól ale nastartoval a začali na hřišti projevovat svou kvalitu. Hoši v rudých dresech následně do poločasu stihli skóre nejen vyrovnat, ale i otočit na 4:1!
Ve druhé části zápasu již hra sparťanů byla plná nepřeností, nicméně i přesto se naši hoši dokázali dvakrát prosadit. Písek do konce zápasu snížil, nicméně Sparta si vítězství pohlídala a zvítězila v poměru 6:2!
AC Sparta Praha - FC Písek 6:2 (4:1)
Branky AC Sparta Praha: 2x Rožánek, 2x Krulich, 2x Horák 
Sestava AC Sparta Praha: Doležal - Váňa, Piralic, Novák, Vaněk, Káža, Slanina, Vitarigov, Diviš, Krulich, Cettl, Rožánek, Horák, Říha, Kotrba
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie U14, Martin Kumšta: „Bylo znát, že se jedná o náš první letošní zápas na velké hřiště. Našeho zaváhání v obraně soupeř ihned využil. Postupem času se projevila naše herní kvalita a dokázali jsme proměnit šance. Zápas jsme zvládli výsledkově, herně jsme ovšem často chybovali."
Ve druhém zápase na soustředění vyzvali naši chlapci výběr rakouského LASK Linz. Sparťané v prvním poločase byli více nebezpečnější, než jejich soupeř. Po trpělivých kombinacích do vypracovávali jasné příležitosti, z nichž jednu zastavila až konstrukce branky rakouského celku. LASK v prvním poločase hrozil výhradně po rychlých protiútocích a po jednom takovém náš soupeř úspěšně dopravil míč za záda Chloupka, čímž se ujal vedení. Po prvním poločase tak Sparta prohrávala 0:1.
Sparťané ale zápas rozhodně nevzdali! Během druhého poločasu si naši hoši vypracovali řadu šancí, bohužel ale většina z nich ztroskotala ve finální fázi. I přesto ale sparťané bojovali až do konce, což se jim vyplatilo! Nejprve totiž po vydařené akci naši chlaci vyrovnali skóre, aby následně brankou v poslední minutě rozhodli o svém vítězství nad kvalitním, rakouským celkem! Sparta tak porazila ve druhém zápase na soustředění rakouský LASK Linz v poměru 2:1!
ACS – LASK Linz 2:1 (0:1)
Branky AC Sparta Praha: Krulich, Káža
Sestava AC Sparta Praha: Chloupek - Váňa, Piralič, Novák, Vaněk, Káža, Slanina, Vitarigov, Diviš, Krulich, Cettl, Rožánek, Horák, Říha
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie U14, Martin Kumšta: „Zápas měl dobrou úroveň, ke které přispěl soupeř svým výkonem a pojetím hry. V prvním poločase jsme si vypracovali 3 - 4 jasné příležitosti a nastřelili tyč. Linz se ovšem dostal po ojedinělém brejku do vedení. V druhém poločasu jsme měli řadu příležitostí skórovat, vázla nám ale finální přihrávka nebo jsme se nenacházeli ve správném prostoru. Svou bojovností a odhodláním se nám podařilo vyrovnat a v poslední minutě rozhodnout o naší výhře."

Další novinky