Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-15

Lekce od Lechu

Sparťané podlehli v domácím prostředí výběru Poznaně

Sdílet

V rámci přípravného utkání odehrála nejstarší žákovská kategorie, v Tréninkovém centru mládeže na Strahově, duel s polským Lechem Poznań. Sparťané neodehráli špatné utkání, nicméně soupeř si výrazněji šel za vítězstvím a naši hoši až příliš často chybovali.
Vstup do utkání se hráčům v rudých dresech vůbec nevydařil. Po velké individuální chybě totiž hráč polského celku pokračoval osamocen sám na branku a nezmýlil se. Sparta tak hned zkraje utkání prohrávala 0:1. Ještě hůře následně bylo ve 23. minutě, když se hráči Poznaně prosadili po hezké akci podruhé. Sparťané se do konce poločasu nedokázali srovnat s agresivním a důrazným přístupem hráčů Poznaně a prohrávali tak po první pětatřicetiminutovce 0:2.
Druhý poločas začal zlepšeným výkonem sparťanů. Na hřišti se střídaly akce na obou koncích, nicméně Lech projevoval větší zarputilost a chuť dosáhnout vstřelení branky. V 62. minutě polský soupeř využil velké chyby ve sparťanské rozehrávce a postupoval sám na Chloupka. A ani v této situaci nezaváhal a navýšil své vedení na rozdíl tří branek. V předposlední minutě Poznań navíc přidala ještě jeden gól a tak si ze Strahova odvezla vítězství, v poměru 0:4.
AC Sparta Praha - Lech Poznań 0:4 (0:2) 
Sestava AC Sparta Praha: Doležal (36. Chloupek)- Lukášek, Krejčí Š. (54. Jandovský), Soukup, Osmani, Penxa (18. Lexa), Ševínský, Staroščák, Jandovský (36. Penxa), Hruška, Kašpírek
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie U15, Michal Vychodil: „Není na škodu dostat takovou facku, protože zatím se nám výsledkově dařilo, i když né vždy byl úspěch podpořen kvalitním výkonem. Tentokráte šlo v poli minimálně o herně vyrovnaný duel, ale klíč k debaklu ležel v drajvu kolem branek. Hosté šli za góly, zatímco my hráli s tím, že z toho třeba branka padne, ale hlavně oni nám nechtěli dovolit skórovat a u nás taková zarputilost chyběla. Navíc jsme si v zakládání útoku častokrát sami zavařili naprosto nevhodným řešením, ze kterých jsme inkasovali. V ofenzivě chyběla našim aktivním hráčům kvalita a ti neaktivní nebyli pro soupeře nebezpečím."

Další novinky