Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-13

Mladší žákyně porazily lídra soutěže

Podolí - Sparta 2:3

Sdílet

Mladší žákyně odehrály třetí utkání v tomto týdnu. Tentokrát zavítaly do Podolí, kde na ně čekal lídr pražské soutěže.
Sparťanky vstoupily do zápasu nejhůře jak mohly a hned z úvodní akce prohrávaly 1:0. Naštěstí se okamžitě soustředily a snažily se napravit úvodní zaváhání. Začátek zápasu byl velice vyrovnaný. V dalším průběhu prvního poločasu se hráčky Sparty více zklidnily a začaly hrát s větším klidem. Do konce poločasu dokázaly sparťanky několikrát domácí zatlačit a po dobrých akcích i několikrát ohrozit branku Podolí. Bohužel ve většině případů ještě chyběl větší klid k tomu, aby vstřelily gól. Poločas tak skončil 1:0 pro Podolí.
Druhý poločas začal přesně obráceně než ten první. Hned v první minutě Masaříková šikovnou střelou dala vyrovnávací branku Sparty. Za dalších pár minut přidala druhou branku Jakubů a sparťanky šly zaslouženě do vedení. Zápas se postupně více vyrovnával, Svobodové se podařilo uvolnit a ze strany vstřelit třetí branku. Sparťanky měly více ze hry, domácí se do šancí dostávali spíše sporadicky a s nimi si poradila bez větších problémů výborně chytající Kožuriková. Chlapcům se podařilo vstřelit branku po chybě Svobodové, která se nejprve poctivě vrátila a vybojovala balón, ale bohužel zahrála slabou přihrávku na naši brankářku a pozorný útočník domácí ji vystihl a bez problému tak dal gól. Od té doby hráčky trochu znervózněly a i přes to, že jim v závěru docházely síly, dokázaly zaslouženě zápas dohrát a pohlídaly si tak vítězství proti lídrovy tabulky.
Hodnocení trenérů Klímy & Truksy: „Perfektní, kvalitní a velmi vyrovnaný zápas. Kluci na tom byli lépe fyzicky, my zase lepší v práci s balónem. Pochvala pro holky, že si musely sáhnout až na dno sil, protože kluci střídali celé sedmičky, tak pro nás byl zápas fyzicky nesmírně náročný. Potřebujeme ještě řešit útočné situace lépe abychom si vytvořili více šancí respektive dávali více branek. Takovéto zápasy bychom potřebovali hrát týden co týden... Musíme vyzdvihnout jak trenéry tak především kluky z Podolí za fair play. I přes to že prohrávali, tak se pokaždé přiznali a zápas bez rozhodčího proběhl tak jak má."
AFK Slavoj Podolí - AC Sparta Praha 2:3 (1:0)
Branky: Masaříková, Jakubů, Svobodová
Sestava: Kožuriková - Truksová, Masaříková, Svobodová, Machotová, Jakubů, Kloudová, Šmídová, Šedivá, Horešovská, Nováková 

Další novinky