Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Na hřišti Bohemians jen remíza 1:1

Sparta ztratila vedení tři minuty před koncem

Sdílet

Týden se s týdnem sešel a Sparta znvu ztratila vedení v samotném závěru utkání. Vybojované tři body byly po Šuralově trefě velmi blízko, tři minuty před koncem ale o dělbě bodů rozhodl Záviška.
Trenér Ščasný udělal v sestavě jednu změnu a to vynucenou. Zraněného Costu totiž nahradil Vatajelu. Na lavičce už byli připraveni dva útočníci – uzdravený Pulkrab a nováček Golgol.
První poločas žádnou velkou fotbalovou podívanou nenabídl, ani jeden z týmů si nevtvořil vyloženou příležitost.
První střelecký pokus si připsali domácí, když po deset minutách utkání pálil Bartek. Branku ale z první výrazně minul.
Ve 26. minutě měla Sparta největší možnost prvního poločasu. Šural si po dlouhém autu zpracoval míč a vystřelil. Gólman Valeš balón vytáhl dobrým zákrokem nohou na roh.
Po půlhodině hry se s míčem ve vápně klokanů objevil Vatajelu. Zkusil vypálit z ostrého úhlu, Valeše ale nenachytal.
Víc toho první poločas nenabídl a nejvíc se tak v Ďolíčku tleskalo zahraničnímu míčovému freestyle fotbalistovi, který své umění předvedl o přestávce.
Druhý poločas začal podobně, jako ten první skončil. Jen Nico Stanciu už u toho nebyl, vystřídal to Michal Sáček.
Po nezajímavém začátku poločasu přišla pasáž, kdy Sparta několik minut bez přerušení držela míč na kopačkách. Nakonec to střelou z třiadvaceti metrů završil Frýdek, míč šel těsně vedle branky.
V šedesáté minutě byl na hraně pokutového území faulovaný Josef Šural. Sám kapitán si pak postavil míč a z ideální pozice ho poslal do sítě. Sparta šla do vedení!
Klokani pak měli možnost odpovědět také z přímého kopu, kdy pálil levačkou Filip Hašek. Míč ale poslal vysoko nad branku.
Tři minuty před koncem Tetteh přihrál do běhu Plavšićovi, který se pěkně zbavil soupeře a kvapil podél levé lajny. Pak přihrál Kangovi, který pálil nad branku.
Stejně jako minulý týden, ani tentokrát ale Sparta vedení neudržela. V 87. minutě si domácí vytvořili tlak, který vyvrcholil centrem do vápna. Balon se dostal k úplně volnému Záviškovi na zadní tyči a ten zblízka srovnal.
1 / 65
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 1:1 (0:0)
Góly: 87. Záviška - 61. Šural  ŽK: Nečas, Júsuf – Vatajelu, Plavšić, Šural   Rozhodčí: Ondřej Berka – Jan Paták, Tomáš Mokrusch. Diváci: 4931.
Bohemians: Valeš – Dostál, Bederka (M. Hašek), Šmíd, Bartek – Reiter (77. Záviška), Krch, F. Hašek, Vaníček – Júsuf, Mašek (38. Nečas)
Sparta: Nita – Chipciu, Radaković, Kaya, Vatajelu (81. Vukadinović) – Stanciu (46. Sáček), Frýdek, Kanga, Plavsić – Tetteh, Šural.

Další novinky