Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Ocenění ženského úseku Sparty

Tři týmy ACS byly loni nejlepší ve své kategorii

Sdílet

Sezóna 2017/18 byla pro ženský úsek Sparty velmi úspěšná, tři týmy vybojovaly prvenství ve své kategorii.
Ženský A-tým dokázal smazat pětibodovou ztrátu na konkurenční Slavii a po letech vrátil titul na Spartu, k tomu je navíc potřeba přičíst i zisk domácího poháru. První ligu dorostenek (WU18) vyhrála Sparta o neskutečných 17 bodů před druhým Slováckem a 25 bodů před třetí Slavií.

Ve starších žákyních (WU15) sice hráčky v rudých dresech ovládly základní část, ale ve finálovém turnaji na Střížkově v rozhodujícím zápase podlehly mladé sparťanky na penalty Slavii.

Další kategorií s mistrovským titulem z loňské sezóny jsou mladší žákyně (WU13), ty na turnaji v Hlinsku zvítězily ve finálovém zápase nad Pardubicemi 2:1. Dařilo se i starší přípravce (WU11), která ve finálovém turnaji porazila Viktorii Plzeň a také si mohla na krk pověsit zlaté medaile.

A ty vůbec nejmladší sparťanky z mladší přípravky (WU9) obsadily na závěrečném republikovém turnaji pěknou bronzovou příčku. K tomu měla Sparta loni také mladší dorostenky (WU16), které hrály pražskou žákovskou 1. A třídu s chlapeckými týmy (8. místo z 12 účastníků). Sparta je také dodavatel fotbalistek do národních týmů všech kategorií.

Při ligovém zápase mužů proti Slovanu Liberec byl přímo na ploše GENERALI Areny oceněný nejen celý ženský úsek, ale i jeho šéf Dušan Žovinec, jenž během září oslavil kulaté 60. narozeniny (psali jsme zde).

Je to vyjádření poděkování za naši práci. Hlavně to má význam pro mladší děvčata, která tu jsou společně s hráčkami áčka a vidí, jak daleko se mohou dostat, když budou tvrdě pracovat. Jsem ráda, že přišlo i hodně rodičů, kteří nás podporují,“ řekla šéftrenérka dívčí mládeže Eva Haniaková.
1 / 7

Další novinky