Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Piknik na Letné

Přihlaste se do Sparta Clubu i vy!

Sdílet

Členové Sparta Clubu absolvovali v koncem uplynulé sezony piknik přímo na hrací ploše na Letné. Ta byla hned dva dny na to stažena a v Generali Česká pojišťovna Areně začaly stavební práce. Pro fanoušky tak šlo o jedinečnou možnost rozloučit se starým trávníkem. Pokud se vám akce líbí a chtěli byste být u podobných příležitostí v příští sezoně také, staňte se členem Sparta Clubu také!
Sparta se po skončení soutěžního ročníku rozhodla pro výměnu trávníku spolu s jeho podložím. Stavební práce začaly v pondělí 16. května. Dva dny předtím jsme zorganizovali unikátní akci – piknik na hrací ploše!
Zúčastnili se ho členové Sparta Clubu se svými rodinami. Fanoušků na stadion přišlo přes 300. Při vstupu dostali piknikový box s občerstvením a deku. Následně si mohli vybrat kterékoli místo a rozložit se po celé travnaté ploše. Počasí vyšlo náramně, protože bylo teplo a slunečno. Součástí pikniku byly různé atrakce, doprovodný program a také maskot Rudy. Více se dozvíte v následujícím videu.

PIKNIK NA SPARTĚ

Hřiště bylo rozděleno na několik částí, které zahrnovaly fotbalové šipky, stolní fotbal lidské velikosti, skákací hrad či fotokoutek. Na hrací ploše bylo deset stanovišť, která byla umístěna přesně na místech, odkud padly památné góly Sparty a kde se staly důležité situace ze sparťanské historie. Na bannerech u nich byl text přibližující danou událost, a kromě toho i QR kód. Po jeho naskenování bylo možné si zmíněný moment prohlédnout na videu. Návštěvníci si tak zavzpomínali na gól Davida Lafaty s Jihlavou přes půlku hřiště či na první přesný zásah Adama Hložka na Letné. Vytěžovány byly také obě branky, protože každý si chtěl splnit zážitek a těšit se z gólu na hřišti svého oblíbeného klubu. Celým odpolednem nás doprovázela hudba a moderátor, který měl pro fanoušky připravenou soutěž o věcné ceny. Ta spočívala v hádání sparťanských hráčů podle jejich dětských fotek. Kromě toho je čekal kvíz o zajímavých statistikách z Letné a sestřih nejkrásnějších gólů Sparty v sezoně 2021/2022. Lidé si navíc mohli domů vzít kus trávníku v krabičce a dostali k němu také leták s informacemi o něm a způsobu o jeho péči.
Akce trvala tři hodiny a každý si přišel na své. Jiří, který se jí zúčastnil s kamarády to zhodnotil následovně: „Na to, že šlo o první takovou akci, bylo to super zorganizováno. Také jsem si pochutnal na dobrém jídle. Vzhledem k tomu, že se ta sezona až tak nepovedla, přijde mi to jako maličké pohlazení. Každopádně jde o dobrý nápad a užil jsem si perfektní odpoledne. Já sice nemám rodinu, ale myslím si, že pro rodiny to musel být pěkný zážitek.“ Navázala na něj Míša, která zde byla s manželem a dvěma dětmi. „Líbilo se nám to, protože jsme se poprvé dostali až sem dolů na trávu, kterou známe jen z pohledu z tribuny. Adámek tu už jednou byl, když vedl hráče při nástupu na zápas. On je tu tedy podruhé, ale pro nás ostatní jde o premiéru. Chlapci se nejvíc těšili na to, že si budou moci zahrát na bránu, kde přišli na to, že to není tak jednoduché, jak to vypadá z hlediště. Byla to dobrá akce a je super, že se ten trávník takto využil, protože se vyměňoval. Navíc vyšlo i počasí, takže paráda. Mohlo by se to konat po každé sezoně (smích).“ Odpoledne si pochvalovali i nejmenší sparťané Kuba a Filip. „Moc se nám tady líbilo. Nejvíce nás potěšilo, že jsme mohli jít na hřiště. Byl to super zážitek být na místech, kde hraje náš oblíbený klub.“
Pokud byste se chtěli zúčastnit podobných zážitků, neváhejte se stát členem Sparta Clubu!
1 / 60

Sdílet

    Další novinky