Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Polcarová debutovala v reprezentaci

Mladá záložnice byla u výhry nad Rumunskem

Sdílet

Barbora Polcarová si v přípravném zápase proti Rumunsku připsala svůj první start v seniorské reprezentaci a byla tak u výhry Češek 2:1.
Pro Barboru Polcarovou se zatím sezona vyvíjí velmi dobře, po letním příchodu z Viktorie Plzeň jí patří místo v základní sestavě Sparty. A její kvalitní výkony neušly ani očím reprezentačního trenéra Karla Rady. 
Z první nominace do reprezentace jsem měla samozřejmě radost. Je to jeden z dalších splněných snů. Lehká nervozita byla, ale těšila jsem se a holky byly skvělé a všechny mi moc pomohly. Všechno už tady funguje na profesionální úrovni a jsou pro nás zajištěné opravdu skvělé podmínky,” říká dvacetiletá fotbalistka. 
Češky nad Rumunkami v Bukurešti zvítězily 2:1. Polcarová přišla na hřiště v 60. minutě, kromě ní si zahrálo ještě dalších sedm hráček ACS (Pochmanová, Bertholdová, Dlasková, Stárová, Martínková, Cvrčková, Dědinová). 
Jsem ráda, že jsem dostala šanci i v zápase, kdy jsem hned v první minutě, co jsem přišla na hřiště, mohla dát gól. Chtělo to trefit ještě o trochu lépe, aby to gólmanka nestačila vytáhnout na břevno, ale to už by byl opravdu asi pohádkový první start,” vrací se ke své šanci, kdy proti její dobré střele vytáhla ještě lepší zákrok brankářka Camelia Ceasar, se kterou už se sparťanky letos setkaly v předkole LM – je totiž na klubové úrovni jedničkou AS Řím.  
Každopádně jsem ráda, že jsme zápas nakonec zvládli a zakončili tak rok výhrou, což je pro mě důležitější než gól,” staví týmový úspěch nad svůj osobní. „Pro mě byl celkově podzim obdobím několika splněných snů a za tuto příležitost jsem vděčná. Je to pro mě motivace do další práce, abych reprezentační dres mohla ještě znovu obléknout.” 
Foto: zeny.fotbal.cz

Další novinky