Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Pro tři body do Teplic

Spartu čeká na severu Čech utkání čtvrtého kola FORTUNA:LIGY

Sdílet

Sparta v neděli vyjíždí do Teplic, kde se pokusí prodloužit svou stoprocentní ligovou bilanci. Jednoduché to ale nebude, protože letenští na severu Čech nezvítězili v pěti posledních zápasech.
„Na Spartu se každý soupeř připravuje speciálně, proto je pro nás každé utkání těžké. Zároveň ale víme, že musíme být nejlepší a chceme v každém zápase vyhrát. V Teplicích to nebude jiné,“ vysvětluje obránce Costa.
Ten se v posledních zápasech vrátil na pozici levého obránce. „Neřeším, na jaké pozici hraju. Snažím se jen naplno trénovat a nechávám na trenérovi, jestli to bude stačit, aby mě postavil. Je mi opravdu jedno, jestli hraju zprostředka anebo zleva. Hlavně, když pomůžu týmu,“ doplňuje úvahu o své pozici na hřišti Costa.
„Čistě z hlediska ligy můžeme být se startem sezóny spokojeni, máme devět bodů. Je ale potřeba se naplno soustředit na další utkání, abychom udrželi krok s Plzní a Slavií,“ plánuje záložník Guélor Kanga
Na zápas proti Teplicím se sparťané připravovali celý týden a měli tak dost času se na soupeře přichystat: „Příprava na zápas proti Teplicím pro nás byla příjemnější v tom, že jsme měli víc času na regeneraci i samotný trénink. Věřím, že to hráči potvrdí přímo v utkání,“ svěřuje se sportovní ředitel a dočasný trenér Zdeněk Ščasný.
„Od začátku sezóny jsme měli víc než devadesát standardních situací, produktivitu z nich ale máme tristní. Snažíme se na tom pracovat, myslím, že potřebujeme zvýšit důraznost, mít větší hlad,“ přiznává Ščasný, kde jeho tým stále výrazně tlačí pata.

Další novinky