Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeŽeny A

Půjdeme si za úspěchem

Sparťanky v dešti vybojovaly 3 body.

Sdílet

V deštivém Turnově si sparťanky poradily s hráčkami Slovanu Liberec, kterým nastřílely 5 gólů. Dva góly padly v prvním poločase zásluhou Sonntagové a Burkenroad a ve druhém poločase skórovaly Radová, Křivská a podruhé Burkenroad.
Do dnešního utkání 10. kola nastoupila Sparta s několika změnami, v bráně byla Pižlová, v obraně Kavalová a poprvé se do základní sestavy dostala Klára Cvrčková. V dresu Liberce nastoupily dvě sparťanské hráčky, v bráně Kateřina Zuchová a v obraně Michaela Moťovská. 
Sparťanky na hřišti v Turnově přivítal nepříjemný déšť, hra tak byla na umělé trávě velmi dynamická. Utkání gólově otevřela Eliška Sonntagová, která už v 7. minutě překonala brankářku Zuchovou. V 16. minutě zvyšovala hlavou po centru z levé strany na 2:0 Christina Burkenroad. Do konce prvního poločasu nepadl další gól.
Hráčky odcházely do šaten s rukama plnýma čaje a dvěma góly k dobru. Do druhého poločasu nastoupila Sparta s jednou změnou, místo Ringelové vyběhla na hřiště Radová, která v 62. minutě přidala svůj první gól za A tým, když se trefila přesně do levého horního rohu. 
V 62. minutě střídaly Simpson a Cvrčková, místo nich nastoupily Kotrčová a Křivská. Právě Křivská po 7 minutách na hřišti zvyšovala na 4:0. Poslední gól utkání přidala opět Christina Burkenroad, která se přesně trefila po centru Natálie Kavalové. Do konce utkání měla Sparta ještě několik šancí, které ale zůstaly neproměněné. 
Utkání hodnotí trenér Bartalský:
„Začali jsme dobře, napadali jsme soupeře hned při rozehrávce, nenechali jsme ho hrát a odměnou nám byly góly. Potom jsme ale začali hrát trochu komplikovaněji, drželi jsme příliš dlouho míč a zbytečně si komplikovali hru. Po vstupu do druhého poločasu, jsme přidali, zjednodušili hru, hráli jsme rychle, jednoduše, využívali jsme krajní prostory a díky tomu vznikaly nebezpečné situace, které jsme dokázali využívat. Holky nešetřily krokem, věřily si na míči a byly důrazné, tak musíme pokračovat, jedině to nám znovu přinese úspěch. A my si za ním půjdeme."
1 / 26
1.liga žen
FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha 0:2 (0:5)
Branky: 7’ Sonntagová, 16’ 75’ Burkenroad, 62’ Radová, 69’ Křivská
Liberec: Zuchová - Moťovská, Kantárská (46’ Čiperová), Košíková, Hilbertová, Dlouhá, Černá (87’ Vančurová), Kopčová (82’ Folprechtová), Němečková (40’ Mastníková), Šušolová, Hrtánková
Sparta: Pižlová - Kavalová, Bertholdová, Simpson (62’ Křivská) - Ringelová (46’ Radová), Sonntagová (79’ Matoušková), Pleuler (56’ Koubová), Pochmanová, Cvčková (62’ Kotrčová) - Martínková L., Burkenroad

Další novinky