Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-18

Remíza dorostenek s Pardubicemi

1. liga WU18: Sparta - Pardubice 1:1, 4:1 na penalty

Sdílet

Ve druhém kole 1. ligy dorostenek čekaly na Spartu pardubické juniorky. Ty si v prvním kole hravě poradily v derby s Hradcem, kterému nasázely hned čtyři góly. Že se nebude jednat o jednoduchý zápas však bylo jasné už z předešlé sezóny, kdy tento soupeř dokázal zremizovat zápas se Spartou, ačkoliv prohrával o tři góly. Sparťanky tak čekal houževnatý a fyzicky zdatný tým, který odstartoval sérii tří těžkých zápasů, jelikož v dalších kolech na Spartu čeká Slavia a Slovácko.
Do zápasu nebyla připravena kvůli zranění střelkyně minulého zápasu Matušková, naopak do základní sestavy se po zranění vrátila Svobodová. Utkání nabídlo kvalitní mládežnický fotbal nahoru dolů, Sparťanky se dlouho zastřelovaly a nechaly vyniknout hostující brankářku Krejčí. V 11. minutě se k míči na kraji hřiště dostala Švíbková, všimla si osamocené a nabíhající Truxové, ta si míč parádně zpracovala a umístěnou ranou k tyči rozvlnila síť – 1:0! 
Zahrozit mohly i Pardubice, ovšem skvěle vyběhnutá Kožuriková nedala útočnici sebemenší šanci. Do konce poločasu měla Sparta ještě několik šancí, převážně z brejků, avšak špatné zakončení či již zmiňovaná Krejčí byly proti navýšení náskoku. Kvůli ráně do hlavy musela odstoupit ze hry Górasová, na její místo se stáhla Stibůrková a v útoku si našla místo střídající Altmanová. 
Ve druhé půli pokračoval doslova boj o každý míč, Pardubice neubraly ze svého běžeckého tempa a snažily se o vyrovnání. To se jim i v 63. minutě povedlo, kdy po chybě ve středu hřiště šla sama na Kožurikovou Minářová a se svou šancí si poradila na jedničku – 1:1! 
Kbelíky byly sice pro tentokrát odsunuty od trenérky, avšak zřejmě by přežily i v její bezprostřední blízkosti. Sparta bojovala, rvala se, ale na víc, než na remízu, to nestačilo. Na řadu tak přišly pokutové kopy, ve kterých doslova čarovala Kožuriková, která pustila jediný gól a zároveň vstřelila jeden ze čtyř, který Sparta dala a tak i díky její univerzálonosti si Sparta alespoň připsala bod navíc. 
Hodnocení trenérky Ivy Mocové: "Věděli jsme, že to nebude lehké utkání. Snažili jsme se na Pardubice připravit, což se nám dařilo. První půle z naší strany velmi slušná, pustili jsme hosty do jediné šance. Škoda, že my neproměnili žádnou, kterou jsme si vytvořili. Holkám musím poděkovat za přístup, že to nevzdaly a odměnou jim za to byl plusový bod za penalty, které jsme zvládli velmi dobře. Pro nezaujatého diváka to bylo krásné utkání nahoru dolů, pro trenéry velmi náročné, protože byla spousta chyb, které mě mrzí, na které jsme se zaměřovali a přesto stále probíhaly. V týdnu se musíme pořádně připravit na derby."
AC SPARTA PRAHA - FK PARDUBICE 1:1 (Pen. 4:1)
Góly: 11. Truxová - 63. Minářová 
 
Sestava Sparty: Kožuriková,  Svobodová, Netušilová, Górasová (32. Górasová), Brejšková, Koptová (59.  Dvořáková), Truxová, Švíbková, Ducháčková, Stibůrková, Litvanová (75. Nováková) 
V sobotu 28.8. hraje Sparta od 10:00 v Horních Měcholupech 3. kolo proti Slavii Praha.

Další novinky