Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-14

Ročník 2005 otočil zápas s Hradcem Králové

Skvělý obrat byl k vidění v zápase sparťanské kategorie U14 s výběrem Hradce Králové!

Sdílet

Sparťané přivítali v Tréninkovém centru mládeže výběr Hradce Králové. Sparťanský soupeř v utkání dokonce vedl o dvě branky, nicméně naši hráči zápas otočili a zvítězili v něm!
Sparťanům první poločas zápasu příliš nevyšel. Nejvíce sparťané dopláceli na svou malou aktivitu a pohyb, který nebyl ideální. Hradec naopak těchto nedostatků ve hře našich mladíků plně využil, když nejprve vstřelil první branku po střele Chudého a následně své vedení zvýšil po zakončení Kosejka již na dvougólové. Sparťané nicméně ještě před koncem poločasu snížili na 1:2, když přihrávku Koženého poslal do sítě Říha. 
Ve druhém poločase sparťané evidentně přidali, což přineslo gólové procitnutí týmu Jakuba Hovorky. Již ve druhé minutě druhého poločasu přesně zamířil Rožánek, který po přihrávce od Vaňka vyrovnával na 2:2. Do vedení šli naši chlapci ve 47. minutě a to po akci Diviše, jenž využil přesné přihrávky Vitarigova. Poslední branku vstřelil ve 49. minutě opět Rožánek, který zužitkoval přesný míč od Vitarigova, a uazvřel tak skóre na 4:2 pro náš klub!
AC Sparta Praha - FC Hradec Králové 4:2 (1:2)
Branky: 32. Říha, 37. Rožánek, 47. Diviš, 49. Rožánek - 19. Chudý, 23. Kosejk
Sestava AC Sparta Praha: Jovanovski - Váňa, Piralič, Diviš, Kožený, Saal, Špírek (36. Cettl), Rožánek (52. Liška), Vaněk, Říha (36. Prior), Vitarigov (52. Káža)
Zápas zhodnotil hlavní trenér kategorie U14, Jakub Hovorka: „V utkání se povedlo hned několik věcí, které bych rád vyzdvihl. Zvládli jsme otočit nepříznivý stav z prvního poločasu, kdy na hráčích byla vidět touha zápas ovládnout a dotáhnout do vítězného konce. Za druhé se mi velmi líbili individuální výkony našich mladších hráčů z týmu U13, kteří utkání zvládli velmi dobře a za třetí, že jsme mohli dát volno hned sedmi nadstandartním hráčům z našeho týmu a i tak zápas herně i výsledkově zvládnout."
„V první poločase byla naše hra nesourodá, i když jsme soupeře přehrávali, tak jsme ztráceli hodně míčů ve středu pole. Po dvou ztrátách jsme také obdrželi obě branky. Nicméně velmi malá aktivita krajních hráčů způsobila, že jsme pro soupeře nebyli nikterak nebezpeční.
Druhý poločas jsme začali mnohem více běhat bez míče a tím si vytvářet řadu zajímavých a nebezpečných příležitostí. Tři z nich skončili v síti soupeře. Hradec, který měl do teď v tabulce pouze šest bodů mě svou hrou mile překvapil."

Další novinky