Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-19

Rozhodl jediný gól

U19 nestačila na divizní Neratovice

Sdílet

Starší dorost čekal stejně jako loni zápas proti týmu mužů. Svěřenci trenéra Kopáňka se v rámci zimní přípravy střetli s divizními Neratovice. Vyrovnané utkání rozhodla jediná branka Středočechů z prvního poločasu. Sparta nestačila na FK Neratovice-Byškovice 0:1.
Do sparťanské sestavy se po několika měsících vrátil ghanský útočník Sharani Zuberu, jehož důraz byl v soubojích na útočné polovině znát. První, kdo se však vytáhl, byl brankář Benada, který předvedl skvělý zákrok proti střele po centru z pravé strany a podržel svůj tým.
Bojovný zápas nenabídl množství gólových příležitostí a hrálo se hlavně mezi šestnáctkami. Devatenáctka měla dobrý vstup do utkání, kdy si vytvořila mírný tlak a zatlačila Neratovice do vlastního vápna, ale k přímému ohrožení Dědkovi branky nedošlo. Skóre se měnilo na druhé straně. Pátý tým divize B se ujal ve 40. minutě vedení pohlednou křiznou střelou z hranice velkého vápna – 0:1.
Trenér Kopáňko musel o pauze řešit nepříjemnost. Konopáskovi totiž soupeř přilehl v souboji koleno a střední záložník Sparty nebyl schopen plnohodnotně pokračovat v zápase. Na hřišti ho nahradil Hájek.
Druhou půli začali sparťané aktivně stejně jako úvod samotného klání a hned po čtyřech minutách byli blízko vyrovnání. Konkrétně Szewieczek se opřel do míče a orazítkoval tyč. Pozitivní zprávou je návrat útočníka Matyáše Kozáka po vleklém zranění. Mimo Kozáka došlo ještě ke třem střídáním. V 70. minutě nastoupili brankář Janáček, Čejka a Gelashvili, kteří nahradili Benadu, Šimáčka a Tasiće.
Sparťanské naděje na srovnání žili o po akci Neratovic ze 77. minuty, kdy hlavičku z bezprostřední blízkosti vyrazil Janáček výborným zákrokem. V závěrečných minutách měla Sparta obrovskou šanci po rohu Čejky z pravé strany, který vracel pod sebe Ryneš, ale velmi těsně bráněný Zuberu nedotlačil míč za záda Dědka.
U19 nakonec prohrála s Neratovicemi 0:1. V příštím přípravném utkání čeká starší dorost opět soupeř z divize. V sobotu 16. února se od 11:00 střetne na Strahově s Přešticemi.  
1 / 63
AC Sparta Praha U19 – FK Neratovice Byškovice 0:1 (0:1)
Branka: 37. Jarošenko.
Sparta: Benada (70. Janáček) – Jonáš, Alexander, Tasić (70. Gelashvili), Radimský, Konopásek (46. Hájek), Šimáček (70. Čejka), Szewieczek, Ryneš, Bláha (75. Kozák), Zuberu.
Neratovice: Dědek – Vorasický (61. Barták), Šulc (65. Gazdík), Chlumecký, Stýblo (65. Pajkrt), Rejman, Duch (72. Sergi), Regner, Jarošenko, Hrdý (61. Malák), Moravec (46. Novák).

Další novinky