Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Rozhodly naše zahozené šance

Přepis tiskové konference Zdeňka Ščasného

Sdílet

Zdeněk Ščasný nedovedl Spartu v Plzni k prvnímu vítězství po sedmi letech, na západě Čech jsme prohráli 0:1. Na pozápasové tiskové konferenci mluvil sportovní řediteL Sparty o inkasované brance, hře našeho týmu a zranění Martina Frýdka.
Kde vidíte příčiny porážky?
Zápas musím rozdělit do několika fází. V úvodu zápasu byla Plzeň lepší, reagovala na náš systém, který jsme pak změnili. Pak se zápas vyrovnal a byly tam pasáže, kdy jsme byly lepší my, tak to bývá. Jestli někdo čekal, že budeme Plzeň válcovat, to samozřejmě byl nesmysl. Byl to zápas o jedné brance, měli jsme své příležitosti. Hlavně stoprocentní možnost měl Tetteh, bohužel, nedali jsme. Nakonec vstřelil po standardce gól oni. Nebyli jsme efektivní, proti Plzni si prostě nevytvoříte deset šancí...
Jaké emoce vámi cloumají, když zápas rozhodla střela, která letěla původně mimo branku?
Byl jsem celý zápas docela v klidu, vnímal jsem to tak, že kdo dá gól, vyhraje. Věděl jsem, že jsme zahodili tři šance a že nás to může mrzet. A stalo se. Navíc jsme inkasovali ze standardní situace, na které jsme se připravovali. Navíc jsme sami předtím zahodili několik našich standardních situací. Promeškali jsme hodně šancí, a proto jsme prohráli.

TISKOVKA | Z. Ščasný po prohře v Plzni

Co říkáte závěru zápasu?
To byl blázinec z obou stran. Plzeň to samozřejmě dohrávala takticky velmi dobře. V nastavení jsme si ani nemohli vytvořit tlak, protože z pěti minut navíc se čtyři a půl nehrálo.
Proč šel dolu Frýdek?
Chtěl kvůli zranění střídat už v poločase, my jsme ještě chtěli, aby hrál. Nahradit ho v jeho současné formě, to je obrovský problém. Vašon vypadá v tréninku výborně, ale přeci jen, vletět do takového zápasu, to bylo hodně velké sousto.
Jaký vliv bude mít tento výsledek na další průběh ligy?
To opravdu nevím, momentálně jde prostě Plzeň před nás. Myslím si, že se v tomhle zápase nemáme za co stydět, sehráli jsme s domácími vyrovnaný duel o jedné brance. Musíme ve svých výkonech pokračovat a je potřeba být lépe připraveni na standardní situace. Hráčům nemůžu vyčítat, že by nepracovali, budu jim vyčítat jen individuální chyby při inkasované brance a neproměňování šancí.
Jak moc bude chybět Nico Stanciu v dalším zápase?
Situaci před kartou jsem neviděl, nemůžu to hodnotit. Patrně to bylo jasné, když rozhodčí viděl video. Chybět nám bude, je to jeden z klíčových hráčů. Musíme si s tím poradit. Stanciu se neměl nechat vyloučit, to je jasné.

Další novinky