Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeU-19

S Plzní pouze bod

Devatenáctka podlehla Plzni po penaltách

Sdílet

V závěrečném klání podzimu nastoupila devatenáctka proti Viktorii Plzeň. Bojovné utkání začali lépe plzeňští, kteří se již  sedmé minutě dostali do vedení zásluhou Šulce. Sparta odpověděla čtyři minuty před půlí gólem Hložka. Dále už střelci mlčeli a o výsledku rozhodly pokutové kopy, po kterých extra bod získala Plzeň.
Poslední podzimní kolo se odehrálo na strahovské umělé trávě. Svěřenci trenéra Petra Janouška ztráceli na Plzeň před vzájemným zápasem pouhé dva body. Vítězství by sparťany posunulo právě před viktoriány.
První příležitost měla Sparta. Již čtyři minuty po úvodním hvizdu našel Šimáček ve vápně volného Patráka, který nevyužil volného prostoru a z dobré palebné pozice minul. Na druhé straně Plzeň byla přesnější a úspěšnější o tři minuty později. Po centru z levé strany se hlavou zblízka prosadil Šulc – 0:1.
Sparťané mohli rychle odpovědět po rohu Šnajdra. V tlačenici na malém vápně se nejvýše vyšplhal stoper Alexandr, ale pod tlakem se mu nepodařilo natlačit míč mezi tři tyče. Následovaly střely navrátilce Hložka nebo Patráka. Ani jedna se však neujala a brankář Mařík stále držel čisté konto.
Nula u počtu vstřelených branek na straně Sparty zmizela ve 40. minutě. Osamocený Hložek si na penaltě naskočil na centr zleva a neomylně srovnal – 1:1.
Plzeň hrozila hlavně zleva, kde nejvíce zaměstnávala obránce Szewieczeka. Obrana v rudých dresech odolala.
Do druhého poločasu nastoupila Sparta s jednou změnou v ofenzivě. Hložka nahradil Sejk. Stejně jako v první části to vypadalo na rychlý gól Viktorie. Lavička hostů již pomalu slavila, když jeden z útočníků překonal Benadu, ale míč z brankové čáry vykopl Konopásek.
Zbylých čtyřicet minut sledovali diváci bitvu plnou osobních soubojů a minimum šancí na jedné či druhé straně. V 66. minutě sáhl trenér Janoušek ke změně na levém kraji zálohy. Ze hry odešel Hapal a jeho místo zaujal Radimský. Hra Sparty ožila a v závěrečných patnácti minutách si vytvořila více než vyložené šance. Deset minut před koncem nedosáhl Bláha jen o kousek na přihrávku Sejka. Hráči se ve stejných rolích ocitnuli i o pár minut později. Přímý kop posunul za sebe Sejk na delší nohu Bláhovi, který přestřelil.
Devadesát minut o výsledku nerozhodlo a na řadu přišly penalty. Po pěti sériích se nakonec radovala Viktoria Plzeň, která proměnila čtyři pokutové kopy oproti třem sparťanským a připsala si extra bod do tabulky.
Starší dorost přezimuje na šestém místě Celostátní ligy U19 se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Zbrojovku Brnu, ale se zápasem k dobru.
1 / 53
AC Sparta Praha U19 – FC Viktoria Plzeň U19 1:2 po pen. (1:1)
Branky: 40. Hložek – 7. Šulc. ŽK: Patrák, Bláha – Šulc, Kodýdek, Ruda. Rozhodčí: Petřík – Krejsa, Štefan. Počet diváků: 100 diváků.
Sparta: Benada – Štětina, Alexandr, Szewieczek, Hapal (66. Radimský), Patrák, Konopásek, Šnajdr, Šimáček, Hložek (46. Sejk), Bláha.
Plzeň: Mařík – Koželuh, Gabriel, Uzlík, Míka, Plecitý (60. Hezoučký), Šulc, Selnar, Žilák, Pecháček (80. Vrba), Kodýdek (46. Ruda).

Další novinky