Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-13

Souboj o první místo mladší žákyně zvládly

Sparta - Pardubice 2:1

Sdílet

Mladší žákyně se o víkendu rozdělily a odehrály dva zápasy. První skupinu čekal v sobotu další zápas zimní ligy a tím byli chlapci ze Sokolova. V neděli si druhá část sparťanek zahrála o první příčku v tabulce I. ligy proti dívkám z Pardubic.
Sobotní zápas byl hodně ovlivněn silným větrem a deštěm. Dívky si v prvním poločase vytvořily solidní náskok 4:1. V druhém poločase proti větru to bylo naopak a více ze hry měli především chlapci.  Ti  využívali špatné rozehrávky sparťanské brankařky  a dokázali postupně snížit. Spartě se nakonec podařilo ubránit hubené vítězství o jednu branku.

V nedělním zápase proti dívkám z Pardubic začaly mladší žákyně výborně a z prvního útoku šly do vedení. Po individuální akci z levé strany a po kvalitním centru si pardubická hráčka vstřelila vlastní branku. Sparťanky šly rychle do vedení. Zápas byl  vyrovnaný, pardubické hráčky hrozily spíše z rychlých protiútoků. Sparťanky byly mírně aktivnější, ale Pardubicím se díky akci středem hřiště podařilo vyrovnat.

V druhém poločase byl zápas ovlivněn zraněním sparťanské brankářky Kožurikové, která nebyla schopná v zápase nadále pokračovat a musela absolvovat cestu do nemocnice. Přejeme brzké uzdravení.
V dalším průběhu začala Sparta více držet míč, zkvalitnila kombinaci a byla více nebezpečná. Odměnou jim za to byl vítězný gól, kdy Svobodová nevypustila souboj u branky a naservírovala přihrávku Jakubů, která střelou k tyči rozhodla o zaslouženém vítězství. V závěru ještě vstřelila aktivní Svobodová další branku, ale pro těsné postavení mimo hru gól nebyl uznán.

Hodnocení trenérů Klímy & Truksy: „Sobotní zápas byl ovlivněn počasím. Silný vítr a déšť znepříjemnily výkony všech hráčů. V nedělním zápase jsme chtěli hrát aktivně, kombinovat a přečíslovat soupeře. Bohužel na hráčkách byla znát nervozita a fotbal, kterým se chceme prezentovat, jsme předvedli až v posledních 10 minutách zápasu.“

AC Sparta Praha – Sokolov 5:4 (4:1)

Branky: 2x Němečková, Strašíková, Nováková, Černá
Sestava: Bryscejnová, Nováková, Černá, Lagronová, Ondračková, Březinová, Němečková, Bursová, Rottová, V. Rottová, Strašíková

AC Sparta Praha – FK Pardubice 2:1 (1:1)

Branky: vlastní, Jakubů
Sestava: Kožuriková, Jakubů, Kloudová, Marinská, Machotová, Šermauerová, Šmídová, Vokurková, Truksová, Chumanová, Masaříková, Svobodová

Další novinky