Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Sparta je nejlepší klub v zemi, chci hned vyhrát titul

První rozhovor Alexandra Chipcua po přestupu do Sparty

Sdílet

Před dvěma lety nechybělo moc a zahrál by si v předkole Ligy mistrů v dresu Steauy Bukurešť proti Spartě. Pár dní před utkáním v roce 2016 ale přestoupil do Anderlechtu. Od teď po dvou letech míří právě na Letnou!
Proč ses rozhodl pro Spartu?
Rozhodl jsem se pro ní, protože vím, že to nejlepší klub v Česku. Je to podobné jako Anderlecht nebo Steaua, kde jsem hrával dřív. Je to pro mě dobrá příležitost. A hlavním důvodem, proč jsem sem přišel je, že chci vyhrát titul.
Už jsi mluvil s trenérem?
Ano, s trenérem i sportovním ředitelem. Mám z toho dobrý pocit, protože mě tu hodně chtěli. Chci předvádět kvalitní výkony a pomoct týmu, aby dosáhl svých cílů.
Fanoušci od tebe jistě budou mít velká očekávání. Jsi na to připravený?
Ano, jsem. Jsem na tlak zvyklý už z Bukureště a Anderlechtu. Všechno to jsou největší kluby svých zemí, stejně jako Sparta. Myslím, že to zvládnu. Nastupovat budu nejspíš na pravém beku, tam má teď tým trochu nouzi. Budu se snažit všechny pokyny trenéra i sportovního ředitele.

CHIPCIU | První rozhovor ve Spartě

Ve Spartě je početná skupina rumunských hráčů. Hrálo to při tvém rozhodování roli?
Ano, bylo to velmi důležité. Bude pro mě snazší s některými spoluhráči mluvit rumunsky. Ale jde hlavně o fotbal, o to, co předvedeme na hřišti. Proto tu jsme. Ale ano, budu to díky nim mít jednodušší.
Už sis prohlédl i náš stadión, jak se ti líbil?
Je podobný jako stadión v Bukurešti, barvy jsou stejné. Je to moc pěkný stadión a doufám, že na něm budu odvádět dobré výkony.
1 / 9

Další novinky