Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeŽeny A

Tři body z Horních Heršpic

Stašková opět skórovala čtyřikrát

Sdílet

Česká nejvyšší ženská soutěž se přehoupla do své druhé poloviny. V osmém ligovém kole si sparťanky vezou tři body z Horních Heršpic za výhru 9:0 nad místní Lokomotivou Brno. Stejně jako v minulém kole se čtyřikrát gólově prosadila Andrea Stašková.
Domácí se na utkání dobře nahecovali, urputně bránili od poloviny hřiště a poměrně dlouho drželi čisté konto. Až v 19. minutě po přihrávce od L. Martínkové otevřela skóre Stašková - 0:1. Největší šanci domácích měla zahraniční akvizice Abarca, její pokus skončil těsně vedle levé tyče branky Sloupové. Šest minut před koncem poločasu se Stašková prosadila z bezprostřední blízkosti znovu - 0:2.
Druhý poločas začal nechytatelnou dělovkou L. Martínkové zpoza vápna - 0:3. Následně střelou mezi nohama domácí brankářky Stašková završila hattrick - 0:4. V 65. minutě střídající Khýrová našla z levé strany před brankou Burkenroad a ta zvýšila na 5:0 pro Spartu.
Průnik L. Martínkové, zpětná přihrávka na Khýrovou a přesná střela k tyči znamenala další branku v síti domácích - 0:6. Hned za další minutu Khýrová tentokrát v roli přihrávající hráčky našla svým centrem L. Martínkovou, která hlavičkou upravila skóre na 0:7.
Deset minut před koncem útočnice Stašková stihla balón za obranu usměrnit do sítě před vybíhající domácí brankářkou - 0:8. Zahrozila také střídající Sonntagová, která trefila břevno. A poslední branku utkání dala díky tečované střele Dlasková - 0:9.
Příští kolo čeká na fotbalistky Sparty 27. října, od 14:00 se ve Frýdlantu v Čechách představí proti Slovanu Liberec.
Hodnocení trenéra Petera Bartalského: Celý týden jsme se trápili se střevními potížemi, moc jsme toho nenatrénovali, ale děvčata zabrala a dokázala svou kvalitu. I když ze začátku jsme se potřebovali více rozběhnout a rozdýchat, nakonec jsme soupeře převálcovali. Jsem rád, že se dobře zapojili i Míša Khýrová a Eliška Sonntagová, v brance dostala příležitost Hana Sloupová. Byly tam dobré věci, zase jsme to dokázali přenést z tréninku do zápasu. Za to jsme také rádi, že když něco nacvičujeme, nezůstane to jen v tréninku, ale dokážeme to časteji a častěji přenášet do hry.
Lokomotiva Brno Horní Heršpice - AC Sparta Praha 0:9 (0:2)
Branky: 19., 39., 54., 80. Stašková, 50., 73. L. Martínková, 65. Burkenroad, 72. Khýrová, 89. Dlasková
ŽK: 90. Chlápková (Lokomotiva Brno)
Diváci: 70
Sparta: Sloupová - DeBree, Odehnalová (66. Sonntagová), Vyštejnová (56. Moťovská) - Nepokojová (64. Khýrová), Bužková, Bertholdová, Dlasková - L. Martínková (77. Mikolajová) - Burkenroad (66. Miller), Stašková
Lokomotiva Brno: Havlíčková - A. Pušková (70. Ganiecová), Čechová (85. Haklová), Chlápková, Kukučová - T. Pušková, Krištofová, Kovaliková (85. Velebová), Dianišková, Žemberyová - Abarca (85. Botková)

Další novinky