Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-10

U10 v Berlíně dvakrát na bedně

Sparta na Stralau Cupu

Sdílet

V rozmezí od 13. do 15. května probíhal v německém Berlíně Stralau Cup, který byl určen pro kategorii U10. Nechyběli na něm ani sparťané, kteří během obou dnů předváděli dobré výkony, ale ani v jednom z případů to nestačilo k dosažení nejvyššího umístění.
Mezinárodní turnaj byl rozdělen do dvou hracích dnů a během každého probíhal jakoby samostatný turnaj.
Spolu se sparťany cestovali do hlavního města Německa i hráči našeho partnerského klubu FC Tempo Praha. Šlo o první společný výjezd na turnaj pro Spartu a některý z našich partnerských klubů.
Sobota
Základní skupina:
AC Sparta Praha – FK Ústí nad Labem 8:0
AC Sparta Praha – RB Lipsko 5:0
AC Sparta Praha – Bearuthe 2:1
Plný počet bodů a skóre 15:1 znamenalo první příčku a suverénní postup do zlaté skupiny.
Zlatá skupina:
AC Sparta Praha – 1. FC Union Berlín 1:2
AC Sparta Praha – FC Tempo Praha 3:3
AC Sparta Praha – Hertha Berlín 1:1
V této fázi jsme zaznamenali jednu prohru a dvě remízy, což nám v konečném zúčtování vyneslo 3. místo. Tempo skončilo v skupině poslední.
Neděle
Základní skupina:
AC Sparta Praha – AGF Aarhus 3:0
AC Sparta Praha – FC Slavia Karlovy Vary 5:0
AC Sparta Praha – Hertha Berlín 1:0
Základní skupinou jsme prošli bez zaváhání i druhý hrací den a tentokrát jsme navíc ani neinkasovali. První pozice v tabulce nás posunula do zlaté skupiny.
Zlatá skupina:
AC Sparta Praha – Beartuhe 1:0
AC Sparta Praha – Union Berlín 2:1
AC Sparta Praha – FC Tempo Praha 0:1
Na vítězné vlně jsme se vezli i v prvních dvou duelech, ale v závěrečném vystoupení jsme podlehli Tempu. Tato prohra nás stála zisk zlatých medailí, které na náš úkor získali právě fotbalisté našeho partnerského klubu. Sparťani nakonec brali stříbro.
Nominace Sparty: Jirk – Pertlík, Kisel, Phan – Kult, Čagánek, Macháček, Karas, Haller – Sommer.
Trenér Pavel Sulek hodnotí Stralau Cup: „Jsem moc rád, že dva české týmy, Sparta a Tempo, pěkným herním projevem příkladně reprezentovaly Českou republiku na takovémto zahraničním turnaji a krom toho dostaly za odměnu i hezká celková umístění. Z naší strany panuje lehké zklamání, protože jsme to ani jeden den nedotáhli na úplný vrchol, ale upřímně, ani jednou by to nebylo spravedlivé, protože jsme vždycky v klíčových zápasech byli v něčem horší, než soupeř. V posledním utkání, kdy jsme s Tempem hráli o první místo, tak náš soupeř zcela zaslouženě vyhrál a patří mu velká gratulace a obdiv. Pro kluky je to ale důležitá zkušenost a je potřeba se z toho ponaučit do dalších turnajů.“ 

Další novinky