Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-12

U12 porazila Táborsko U13

Sparta rozhodla až v úplném závěru

Sdílet

Svěřenci trenéra Kabeláka odjížděli na zápas s předposledním Táborskem už ve středu 10.4. Zápas byl velmi vyrovnaný a rozhodlo se až v závěru.
Ze začátku utkání jsme byli lepším týmem my. První třetina mohla skončit větším rozdílem, bohužel jsme byli pomalí na míči a nedostávali se do zakončení. Soupeř nám dělal problémy hlavně v osobních soubojích. V sedmé minutě jsme šli do vedení. První branku vstřelil Ondřej Penxa. Druhou branku přidal Lukáš Moudrý.
Ve druhé třetině začal soupeř hrát agresivněji. Zvýšil důraz v osobních soubojích a nám se nedařilo soupeře přehrát, byli jsme pod tlakem a technicky jsme hru nezvládali. Naše přihrávky končily na kopačkách soupeře a ten toho dokázal využít. Dvěma brankami hned v začátku třetiny srovnal skóre. V 52. minutě jsme to však byli mi, kdo šel do vedení. Díky brance Radoslava Mikuše jsme do druhé přestávky šli za stavu 3:2 pro Spartu.
Dlouho nám to ale nevydrželo. Už v páté minutě poslední třetiny Táborsko srovnalo. Hra i v této části byla vyrovnaná a spěla k remízovému konci. Dvě minuty před koncem se ale výsledek přece jen změnil. A to v náš prospěch. Branku vsítil Štěpán Vodolán. V poslední minutě se do tabulky střelců zapsal Šimon Wölfl a stanovil tak konečný výsledek utkání na 5:3.
Utkání zhodnotil hlavní trenér U12 Tomáš Kabelák: „V zápase nás brzdilo hodně technických nedostatků, špatné rozhodování a nedostatečná aktivita. Výhra přišla až dvěma góly v poslední minutě. S výkonem však nemůžeme být spokojeni.“
FC MAS Táborsko – AC Sparta Praha 3:5 (0:2, 2:1, 1:2)
Branky: 32. Packa, 37. Stropek, 65. Školka – 7. Penxa, 25. Moudrý, 52. Mikuš, 88. Vodolán, 90 Wölfl.
Sestava: Maďar – Krpálek, Vodolán, Poturnay, Mikuš, Štýbr, Duška, Moudrý, Kuthan, Penxa, Wölfl, Hrodek, Uhrin, Doloh, Nechvátal

Další novinky