Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

V Příbrami těsné vítězství

O třech bodech rozhodl Hašek

Sdílet

Trenér Václav Jílek udělal v sestavě několik změn, částečně i proto, že mu chyběli čerstvě lehce zranění Kaya a Hancko i vykartovaný Trávník. Nastoupili tak třeba Mandjeck na stoperu, na pozici levého beka Hanousek, na křídle Frýdek a na hrotu útoku Tetteh.
Na první šanci se čekalo dvacet minut, pak po rohu hlavičkoval Hložek. Míč dobře umístěný pod břevno ale vyškrábl brankář Kočí.
Chvíli na to centr zleva odrazila domácí obrana mimo vápno, kde míč vyplaval před Sáčka. Jeho pokus ale neprošel hradbou obránců.
Pak poprvé vážně pohrozila Příbram. Kanga ztratil míč, Dramé svou pohotovou střelu opřel o bránícího Krejčího a míč těsně přelétl pravý horní roh Hečovy branky.
Po půlhodině hry jsme šli do vedení. Frýdek našel nalevo Hanouska, který měl spoustu času na centr a ve vápně mnoho spoluhráčů. Přízemní přihrávkou našel Haška a ten narval balon do sítě!
V závěru prvního poločasu měli pak domácí ještě jednou velkou šanci, po rohovém kopu a závaru ve vápně si míč našel Rezek. Trefil ale jen jednoho ze sparťanů.
Na startu druhého poločasu domácí zachybovali v rozehrávce u vlastního vápna, Hašek vybojoval míč pro Frýdka a ten vypálil. Jenže jeho pokus zblokoval na roh Tregler.
Z prvního rohu nic nebylo, z toho následného ale ano. Brankář domácích míč vyboxoval před vápno, odkud ho hlavou uklidil do sítě krásným lobem Hašek. Krejčí ale v ofsajdu bránil brankáři ve hře a branka neplatila.
Přesto mohla Sparta zvýšit svůj náskok na rozdíl dvou branek. Po průniku Kangy střílel Tetteh, Kočí ale skvěle vyrazil. O chvilku později zakončil Frýdek, příbramský brankář opět bezchybně zasáhl.
O dvě minuty byl Tetteh v prakticky totožné pozici jako před chvílí. Tentokrát možná i s lehkou tečí brankáře trefil břevno.
V 73. minutě Tetteh svou sérii šancí rozšířil. Tentokrát k němu propadl míč na zadní tyč po rohu, v pádu zakončil těsně vedle.
Sparta zahazovala šance a v závěru za to mohla pykat. V devadesáté minutě Zeman nacentroval na hlavu Šimka. Heča se skvěle natáhl a míč vytěsnil na roh.
Víc už toho zápas nenabídl a Sparta tak z Příbrami veze tři body za vítězství 1:0.
1 / 65
1.FK Příbram - AC Sparta Praha 0:1 (0:1)
Branky: 30. Hašek. ŽK: Tregler, Alvir, Rezek, Dramé – Krejčí, Heča, Frýdek. Rozhodčí: Pechanec – Dobrovolný, Novák.
Příbram: Kočí – Nový, Kodr, Šimek, Tregler – Zeman, Alvir, Drame (82. Kříž), Rezek – Voltr, Slepička (66. Květ).
Sparta: Heča – Sáček, Mandjeck, Lichka, Hanousek – Hložek, Krejčí, Hašek, Kanga (69. Plavšić), Frýdek (90. Kozák) – Tetteh (80. Juliš).

Další novinky