Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

V první přípravě porážka s Turbine Potsdam

Němky zvítězily 1:0

Sdílet

Sparťanky po absolvovaném společném čtyřdenním soustředění a halovém turnaji v Německu odehrály první přípravné utkání v roce 2019. Do Prahy přijely dvojnásobné vítězky Ligy mistryň 1. FFC Turbine Potsdam, v duelu se Spartou zvítězily 1:0.
Prahu v neděli zasáhla sněhová kalamita, padaly až tři centimetry sněhu za hodinu. Práce na odklízení sněhu tak začaly už v ranních hodinách a hřiště se nakonec povedlo připravit, zápas se tak odehrál podle plánu od 14:00 na strahovské umělé trávě. Do ochozů si našli cestu i reprezentační trenéři ženského A-týmu Karel Rada s Miroslavem Jírou. Dorazilo i několik německých fanoušků.
Turbine Potsdam sehrála jeden přípravný zápas v Praze už v sobotu, s druhým týmem české ligy – Slavií, remizovala 2:2. Hlavní zápas se však hrál až v neděli, do něj také Němky nasadily svou silnější sestavu, protože ho braly jako generálku na start Bundesligy 10. února. Ve sparťanské sestavě nastoupila poprvé americká posila Caitlyn Heap, navlékla si také kapitánskou pásku. V dresu hostů se představila česká legionářka Klára Cahynová.
Největší šanci sparťanek v prvním poločase měla Lucie Martínková, ale brankářka Vanessa Fischer ji vychytala. Zápas rozhodla jediná branka, ve 44. minutě překonala Alexandru Vaníčkovou Felicitas Rauch - 0:1. Ve druhém poločase byla blízko skórování domácí útočnice Andrea Stašková, hostující brankářka byla však opět pozorná.
Po zápase byly soupeřky pohoštěny v restauraci na Strahově, kde se utužily již tak přátelské vztahy na trase Sparta – Turbine Potsdam. Další přípravný zápas mají české mistryně v plánu v sobotu 9. února proti vítězkám maďarské ligy MTK Hungária Budapešť, výkop je ve 12:30 v Satalicích. O den později, v neděli 10. února, pak na Spartu čeká VfL Wolfsburg.
AC Sparta Praha – 1. FFC Turbine Potsdam 0:1 (0:1)
Branka: 44. Rauch

Zdroj fotografie: @zenyfotbal

Další novinky