Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

V sobotu výhra, v neděli prohra

Sparťanky odehrály přípravné zápasy s mistry Maďarska a Německa

Sdílet

Sparťanky v sobotu 9. února a neděli 10. února odehrály přípravné zápasy s mistry Maďarska a Německa.
Sobotní duel s MTK Hungária se hrál na umělé trávě v Satalicích. Skóre otevřela Mária Mikolajová střelou z hranice vápna přesně k tyči. I Maďarky měly šance, ale jejich největší vytáhla Ivana Pižlová na břevno. Druhý gól Sparty vstřelila opět slovenská záložnice Mária Mikolajová. A do konce zápasu se povedlo sparťankám upravit na konečných 3:0.

9. 2. 2019: AC Sparta Praha - MTK Hungária Budapešť 3:0
1 / 18
V neděli stál proti sparťankám těžší kalibr - aktuální mistr Bundesligy VfL Wolfsburg. Jde o jeden z nejlepších evropských týmů vůbec. Zápas se hrál zhruba na půli cesty pro oba celky - v německém městě Halle na přírodní trávě. V úvodu měla dvě šance nejlepší střelkyně Bundesligy Ewa Pajor, skvěle ji však vychytala Alexandra Vaníčková. České mistryně jít do vedení z brejku, Andrea Stašková bohužel mířila vedle. A tak se prosadila v 15. minutě zmiňovaná Pajor - 1:0. Za dalších deset minut skórovala z dorážky Alexandra Popp - 2:0. V poslední minutě první půle zvýšila na 3:0 z penalty Pernille Harder.
Wolfsburg byl i ve druhém poločase lepším týmem. Po rohovém kopu se podruhé v utkání prosadila Popp - 4:0. Spartu kromě Vaníčkové podržela několikrát i Sára Vršatová, která přišla střežit tři tyče v průběhu druhé půle. Minutu před koncem stanovila konečný výsledek utkání Kristine Minde - 5:0.
10. 2. 2019: VfL Wolfsburg - AC Sparta Praha 5:0

Komentář trenéra Petera Bartalského:
"Během víkendu dostaly prostor všechny hráčky, aby se ukázaly. Proti MTK Hungária jsme nasadili spíše ty mladší a zápas jsme zvládli. Utkání s Wolfsburgem nám pak ukázalo, kde je světový fotbal. Děvčata musela ukázat svou kvalitu a své myšlení, čekali jsme na svou příležitost. Bohužel tam z naší strany nebylo dobré zakončení, na tom musíme dál pracovat. Jinak to mohlo dopadnout jinak. I proti MTK Hungária jsme měli plno šancí, které gólem neskončily. Ještě nás v zimní přípravě čeká St. Pölten a pak už první ostrý zápas v domácím poháru proti Plzni, těšíme se na to."
V dalším přípravném utkání vyzvou fotbalistky Sparty rakouský celek SKN St. Pölten, hraje se v sobotu 16. února na umělé trávě v Satalicích od 13:00. Jaro odstartuje prvním soutěžním kláním v pátek 22. února od 18:15 na Strahově. Na svěřenkyně trenéra Bartalského čeká čtvrtfinále Poháru FAČR proti Viktorii Plzeň.

Pro více informací o ženském a dívčím fotbale na Spartě sledujte oficiální Twitter nebo Facebook.

Další novinky