Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Věděl jsem, že poctivá práce se vyplatí

Adam Hložek po Opavě

Sdílet

Adam Hložek vstřelil proti Opavě svůj první hattrick za Spartu a stal se nejmladším střelcem hattricku v historii české ligy. Po zápase mluvil o samotném utkání, ale i o pocitech v předchozím období, kdy se mu nedařilo prolomit střeleckou smůlu...
Adame, prolomil jsi střeleckou smůlu a zaznamenal jsi hattrick. Jaký to pro tebe byl zápas?
Samozřejmě jsem si to užil, i když to byla práce celého týmu. Dostal jsem to dvakrát vlastně do prázdné branky, jednou od Dočkyho podruhé od Wiesyho. Ten třetí gól jsem pak jen uklízel na zadní tyč. Jsem spokojený, užívám si to.

HLOŽEK | Poctivá práce se vyplácí

Je tohle ten fotbal, který tě nejvíc baví? Nápadité kombinace a zakončení do odkryté branky…?
Přesně tak. Do zápasu jsme vstoupili dobře, řekli jsme si, že je budeme od začátku nahánět. To se nám povedlo, i když Opava byla od trenéra Kováče dobře nahecovaná a připravená. Ale hráli jsme dobře.
Po první inkasované brance tam ale byla pasáž hry, kdy jsme trochu vypadli z tempa…
Vnímal jsem to tak i ze hřiště. Dostali jsme gól na 1:3 a najednou jak kdybychom přestali na deset minut hrát. Tohle se nám nemůže stávat, v jiných zápasech by se nám to mohlo opět vymstít.
Máš za sebou období, kdy jsi slýchal kritiku fanoušků. Jak jsi to nesl?
Snažil jsem se to nevnímat, i když na sociálních sítích to člověk vidí. Snažil jsem se ale od toho oprostit a co nejvíc pracovat na tréninku a v zápasech. Věděl jsem, že se mi to vrátí a taky se to dneska potvrdilo.
Zlomil jsi jeden rekord. Víš jaký?
Vím, jsem nejmladší střelec hattricku v lize. Z toho mám radost.

Další novinky