Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Volal pan Rosický, že mám nastoupit do přípravy

Sparťanští mladíci Mareček, Šnajdr a Plechatý o přípravě s A týmem

Sdílet

Sparťanští mladíci Daniel Mareček, Dominik Plechatý a David Šnajdr se zapojili do zimní přípravy s A-týmem. Všechny tři jsme vyzpovídali na začátku období, které pro ně může vyústit stálým místem v A týmu.
„Je to nová výzva, o krůček výš. Jsou to pro mě obrovské zkušenosti,“ říká obránce Dominik Plechatý, který první polovinu letošní sezony odehrál na hostování v druholigové Vlašimi. Tam působil společně se záložníkem Danielem Marečkem. „Jsem za možnost nastoupit do přípravy s áčkem moc rád a udělám všechno pro to, abych se prosadil a pokusil se dostat do sezony,“ dodal Mareček.
Oba hráči měli náznaky, že by se mohli připojit k prvnímu mužstvu už v průběhu podzimu, oficiální razítko pak dostali koncem roku. „Pan Rosický mi volal, že mě chtějí povolat na přípravu, protože jsem udělal velký krok. Řekli mi, že když budu v přípravě vypadat dobře, tak zůstanu s áčkem,“ dodal s úsměvem Dominik Plechatý.
U Davida Šnajdra to byl trochu jiný příběh. „Já jsem se to dozvěděl den před startem přípravy, takže to pro mě bylo trochu překvapení. Žádný vliv to ale na mě nemělo. Přes Vánoce jsem pracoval, takže jsem dobře připraven,“ říká obránce, který dosud nastupoval za sparťanský výběr do 19 let.
Všichni tři na sebe chtějí v přípravě upozornit. Ideálně tak, aby zůstali s áčkem i pro jarní část ligy. „Samozřejmě se budu snažit, abych na sebe upoutal pozornost. Uvidíme, co se z toho vyvine,“ řekl Daniel Mareček.
„Byl jsem s áčkem párkrát, takže s většinou hráčů se tolik neznám. Spíš jsem jezdil na srazy mládežnických reprezentací. Nejlíp znám asi Pulkyho, Sáčise, Drchyho a Hložana,“ odpovídá Dominik Plechatý na otázku, kteří hráči z výběru Zdeňka Ščasného jsou mu momentálně nejblíž. „Adam Hložek, se kterým jsem hrál v devatenáctce," dodává David Šnajdr ke stejnému dotazu. Pro Daniela Marečka je to Václav Drchal, bývalý spoluhráč z dorosteneckých výběrů Sparty.

Další novinky