Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Výhra 2:0 nad Brnem

Trefily se Cvrčková a Chang

Sdílet

Sparťanky ani ve čtvrtém kole nezaváhaly a v domácím prostředí na Proseku si připsaly další tři body za vítězství 2:0 nad Lokomotivou Brno. Ze čtyř utkání tak mají maximum možných bodů - 12.
Skóre otevřela už v 11. minutě přesnou hlavičkou Klára Cvrčková. I poté sparťanské fotbalistky měly více míč na svých kopačkách, ale obranný blok Brna odolával a nepřipouštěl výraznější šance domácích.  
Uklidňující druhou branku přidala po závaru dvě minuty před koncem poločasu Lauren Chang. I ve druhém dějství se hrálo převážně na polovině Brňanek, které se soustředily na poctivou defenzivu. A na tu už sparťanky další recept nenašly, takže utkání skončilo výsledkem 2:0.  
Cool hráčkou zápasu byla zvolena Aneta Pochmanová. Ta tentokrát hrála na stoperu, kde vytvořila dvojici s Petrou Bertholdovou. 
1 / 52
1. liga žen  
AC Sparta Praha – Lokomotiva Brno Horní Heršpice 2:0 (2:0)
Branky: 11. Cvrčková, 43. Chang 
ŽK: 60. Sonntagová 
Sparta: Chládeková - Dědinová (67. Paulenová), Bertholdová, Pochmanová, Dlasková (74. Hlouchová) - Polcarová, Sonntagová, Cvrčková (67. Šubrtová) - Tripp (74. Švíbková) Martínková, Chang 
Další duel čeká na Spartu již ve středu, kdy se na Letné představí italský AS Řím. Vstupenky na Ligu mistryň jsou v prodeji za 100 Kč. 

Další novinky