Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Úspěšný týden pro dívčí kategorie

WU9 se utkala s Duklou Praha

Sdílet

Sparťanské mladší žákyně WU9 změřily síly se Slavií Louňovice, zatímco hráčky WU8 v trianglu proti Dukle Praha a DFA Hrobce zdokonalovaly orientaci na hřišti a práci s míčem. Tým WU11 v mistrovském utkání v Březiněvsi ukázal dva různé výkony – hráčky ročníku 2014 nestačily na fyzicky vyspělejší soupeře, zatímco mladší hráčky 2015 a 2016 zvítězily.
WU13
V neděli se sparťanky utkaly s Libercem. Na Proseku porazily soupeře ze severu Čech vysoko 4:0.
WU11
V sobotu 12. října odehrály hráčky WU11 mistrovské utkání v Březiněvsi na dvou hřištích.
Hřiště 6+1: (hodnocení trenéra Martina Švejdy)
Hráčky ročníku 2014 bohužel vstoupily do zápasu ospale a jejich výkon se v průběhu utkání nezlepšoval. Ačkoli se dařilo hledat průnikové přihrávky a vynikal pressing soupeřovy rozehrávky, soupeř – fyzicky vyspělejší a rychlejší kluci – nás přehrával důrazem a rychlostí. I přes velkou snahu sparťanek to na silnější soupeře nestačilo.
Hřiště 5+1 (hodnocení trenérky Nicoly Kubešové):
Hráčky ročníků 2015 a 2016 do zápasu vstoupily skvěle a od první minuty soupeře tlačily. Tlak při soupeřově rozehrávce se dařil, přesto chyběl klid při zakončení a rychlejší reakce na gólmanovy vyražené míče.

Druhá čtvrtina byla z naší strany jasně dominantní. V závěrečných dvou čtvrtinách však přišel pokles koncentrace a týmové hry, což vedlo k předržování míče, zbytečným kličkám a ztrátám, které soupeř trestal.

Díky výraznému gólovému náskoku se však již soupeř nedokázal vrátit do hry. Celkově hráčky předvedly kvalitní výkony a i přes drobné chyby zaslouží pochvalu.

Odkaz na fotky zde.

WU9
V zápase proti Slavii Louňovice si každá z našich hráček kategorie WU9 vybrala jedno až dvě tréninková témata, na která se během utkání chtěla zaměřit. Mezi volenými tématy byly orientace v prostoru, orientace v herním systému, obcházení soupeře v situacích 1 na 1, a snaha o co největší počet zakončení a gólů.
Po zápase jsme společně s hráčkami vyhodnotili, jak se jim jejich cíle dařily naplňovat. Holky dokázaly velmi reálně zhodnotit svou úspěšnost i neúspěchy, což nám umožnilo společně probrat, na co se zaměřit do dalších zápasů a co lze zlepšit.
Z pohledu trenérů se hráčkám jejich zaměření dařilo. I přes menší technické nedostatky se holky snažily naplňovat své cíle, které v budoucnu díky tréninku určitě vylepší. Utkání tak nabídlo skvělou příležitost k individuálnímu rozvoji a rovnoměrnému zapojení všech hráček.

WU8
V neděli naše hráčky WU8 změřily síly s týmy Dukly Praha a DFA Hrobce. První zápasy byly pro holky pomalejší, než se jim podařilo plně soustředit na svůj výkon. Po úvodních diskuzích jsme se zaměřili na využití volného prostoru s míčem i bez něj, což vedlo ke zlepšení orientace na hřišti. Hráčky se přestaly shlukovat, čímž vznikal prostor pro lepší manipulaci s míčem a obcházení soupeřek.
Během zápasů se začaly objevovat i příležitosti k přihrávkám, což je pozitivní krok. V trénincích se zaměříme na rozvoj efektivních přihrávek, které nám pomohou rychleji se dostat k soupeřově brance. Primárním cílem však zůstává individuální překonávání soupeře driblinkem a využití volného prostoru, což hráčkám poskytne větší šanci být nebezpečné.
Celkově šlo o cennou zkušenost, která nám ukázala, na co se v příštích trénincích soustředit," říká trenér Martin Hejno.

Sdílet

    Další novinky