Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovorySPARTA iD

34 let součástí Sparty

Rozhovor s paní Lenkou Bouškovou, novou členkou Dvorany slávy ACS

Sdílet

Lenka Boušková pracuje ve Spartě na rozvoji mladých fotbalistů od roku 1990 jako sociálně-organizační pracovnice. Díky její obětavé práci může klub vychovávat řadu hráček a hráčů, kteří dělají dobré jméno nejen Spartě, ale také celému českému fotbalu.

Dokument - paní Lenka Boušková

Do akademie Sparty přinesla pohled zkušené a empatické dámy, která dohlíží nad tím, aby fotbalisté a fotbalistky dodržovali daná pravidla nejen v klubu, ale také ve vzdělávacích institucích. Její diplomatické schopnosti na poli vyjednávání mezi Spartou, rodiči a školou mnohdy napomáhají hráčům zachránit nadějnou fotbalovou kariéru i zlepšit studijní výsledky.
Paní Boušková je důležitou osobou při projednávání prospěchových stipendií a sleduje kritické momenty, kdy hráči naopak neprospívají či mají problémy s disciplínou. Pomáhá se školami vyjednat účast hráčů na reprezentačních akcích. Všechny tyto úkony je schopna zařídit prakticky v jakoukoliv denní i noční dobu.
Je velmi aktivní fotbalovou fanynkou a přes veškerou časovou zátěž chodí pravidelně na zápasy mládeže. Velký podíl má také na rozvoji ženského fotbalu, který je ve světě i v Česku stále populárnější. Ačkoliv sama nestojí ve světle reflektorů a její práce nemusí být na první pohled tolik viditelná, právě díky ní pak mohou naplno zářit už desítky let hráči a hráčky v dresu Sparty i národního týmu. Za svou činnost letos také obdržela Cenu Dr. Václava Jíry.
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům.

Další novinky