Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži B

B-tým | Průběžné výsledky přípravy

Výsledky sparťanské rezervy v letní přípravě

Sdílet

Jak se daří v letní přípravě našemu béčku? Všechny podstatné informace o zápasech letní přípravy sparťanského B-týmu najdete přehledně níže, v tomto průběžně aktualizovaném článku.
1. přípravné utkání (sobota 25.6.2022, 14:00h, TC Strahov)
AC Sparta Praha B - MFK Chrudim 0:3 (0:2)
Góly: 4. Juliš, 26. a 68.(pen.) Průcha
Rezerva vstoupila do letní přípravy prohrou s Chrudimí, se kterou jsme se utkali před pár týdny v posledním kole uplynulé sezóny F:NL. B-tým nastoupil bez mnoha stálých opor, které ve stejný den hrály za áčko proti Dukle. Šanci naopak dostali dorostenci, kteří zahájili s béčkem přípravu a také navrátilci z hostování. První branku jsme inkasovali hned po několika minutách z rohu. Prosadil se Juliš. Do poločasu zajistil dvoubrankové vedení hostující Průcha, který pak ještě ve druhém poločase přidal další branku z penalty a tak skončil zápas jednoznačně 3:0 výhrou hostů.
Sestava Sparty B:
1.poločas: Tůma – Borkovec, Jelínek, Hušek, Ambler – Váňa, Šimáček, Gedeon, Šilhart – Žížala, Turyna.
2.poločas: Nalezinek (60. Ulrich) – Hodouš, Jelínek, Hušek, Ambler – Váňa (60. Kuchař), Šimáček, Gedeon, Šilhart – Žížala (60. Sprinz), Novotný.
2. přípravné utkání (středa 29.6.2022, 18:30, Varta Arena – Haag, Rakousko)
FC Blau-Weiß Linz AC Sparta Praha B ZRUŠENO
Sparťané odcestovali na třídenní kemp do rakouského Ansfeldenu. V rámci této cesty byly na programu dvě přípravná utkání proti účastníkům druhé nejvyšší rakouské soutěže. První byl na řadě FC Blau-Weiß Linz. Bohužel po příjezdu na stadion musel být zápas kvůli silným bouřkám a podmáčenému hřišti zrušen. První plánovaný zápas v Rakousku se tak nemohl uskutečnit.
3.  přípravné utkání (pátek 1.7.2022, 17:00, Stadion Ramingdorf, Rakousko)
SK Vorwärts Steyr – AC Sparta Praha B 0:8 (0:3)
Góly: 6. Turyna (asistence Goljan), 22. Pudhorocký (Turyna), 30. Goljan (Turyna), 51. Sprintz (Šilhart), 55. Žížala (Sprintz), 57. Sprintz (Šilhart), 69. Šilhart (Kuchař), 74. Šilhart (Žížala).
Druhé utkání bylo diametrálně o něčem jiném. Počasí se umoudřilo a nic tak nebránilo sehrání druhého plánového zápasu v Rakousku. Zhruba tisícová návštěva viděla velmi dobře odehrané utkání ze strany sparťanské rezervy. Skóre otevřel Turyna, který si pak ještě připsal dvě asistence a podílel se tak na všech brankách Sparty v prvním poločase. Celkem šli hosté do šaten s vedením 3:0. Po změně stran nastoupila kompletně obměněná jedenáctka Sparty, která nasypala soupeři dalších 5 branek. Šilhart odehrál druhý poločas s bilancí 2+2 a s dalšími dvěma zásahy se uvedl ve sparťanském béčku útočník Ondřej Sprintz. Rakouské minisoustředění tak skončilo pro Letenské velice přesvědčivou výhrou po skvělém výkonu.
Sestava Sparty B:
1. poločas: Tůma – Borkovec, Jelínek, Večerka, Ambler – Jonáš, Pudhorocký, Gedeon – Novotný, Turyna, Goljan.
2. poločas: Nalezinek- Hodouš, Hušek, Krajinský, Horák – Kuchař, Váňa, Kaštánek – Sprintz, Žížala, Šilhart.
4. přípravné utkání (sobota 9.7.2022, 10:30, Sportovní areál Písek)
AC Sparta Praha B – FC Hradec Králové 1:2 (0:1)
Góly: 55. Turyna – 21. Prekop, 62. Vlkanova
Po týdenním tréninkovém bloku v Praze vyrazilo béčko na své druhé plánované letní soustředění. Dějištěm je tradičně sportovní areál v jihočeském Písku, kde sparťané vystřídali fotbalisty prvoligového Hradce a při té příležitosti spolu oba týmy sehrály přípravné utkání. V prvním poločase se prosadili jen votroci, když se po rohovém kopu prosadil hlavou Prekop. Na rozdíl dvou branek mohli odskočit ihned po změně stran, kdy byl v jejich prospěch nařízen pokutový kop. Přízemní ránu Vlkanovy k tyči ale skvělým zákrokem vyrazil Tůma. O pár minut později sparťané vyrovnali. Prosadil se hlavou Turyna, kterého našel perfektním centrem přímo do náběhu Ambler. Hradečtí ale potvrdili svou roli favorita a po ztrátě míče z protiútoku trefil vítěznou branku Vlkanova. V rámci píseckého soustředění jsou na programu ještě dva přípravné zápasy – první v Olešníku a na závěr soustředění s domácím Pískem. 
Sestava Sparty B:
Tůma – Borkovec (70. Váňa), Krajinský, Hušek, Ambler – Kaštánek (46. Okeke), Gedeon, Pudhorocký – Novotný, Turyna (75. Žížala), Goljan (69. Kuchař).
Sestava Hradce:
1. poločas: Bajza – Klíma, Ševčík, Kodeš – Harazim, Kučera, Rada, Novotný – Prekop, Firbacher, Dvořák.
2. poločas: Reichl – Čech, Ševčík, Kutík – Harazim, Smrž, Doležal, Hájek – Rybička, Jurčenko, Vlkanova.
5. přípravné utkání (úterý 12.7.2022, 17:00, Olešník)
FK Olešník – AC Sparta Praha B 2:4 (1:3)
Góly: 23. a 73. Lafata – 14. Šilhart, 29. a 38. Schánělec, 66. Žížala
Po víkendovém utkání s Hradcem Králové nastoupilo béčko v Olešníku proti domácímu účastníkovi jihočeského krajského přeboru, za který hraje bývalý útočník Sparty David Lafata. Trenér poslal do utkání převážně hráče, jenž v dosavadním průběhu letní přípravy nedostávali mnoho příležitostí. Poprvé od lednového zranění nastoupil do zápasu útočník Tomáš Schánělec a hned se předvedl dvěma vstřelenými góly během prvního poločasu. Kromě něj se trefil v první půli také Šilhart, po změně stran přidal další branku Sparty Žížala. Na druhé straně se v zápase dvakrát prosadil střelec Lafata a rezerva tak zvítězila 4:2. Na konci jihočeského soustředění je na programu ještě zápas s třetiligovým Pískem.
Sestava Sparty B:
Nalezinek (46. Tůma) – Hodouš, Ševinský, Kukučka (46. Kaštánek), Lehocký – Váňa, Okeke (80. Krajinský), Holoubek (65. Vácha) – Kuchař, Schánělec (46. Žížala), Šilhart.
6. přípravné utkání (sobota 16.7.2022, 10:30, Písek)
Soustředění na jihu Čech zakončila sparťanská rezerva vítězstvím nad domácím Pískem. Ačkoliv se soupeř ujal vedení v 17. minutě, tak Sparta dokázala do poločasu vývoj otočit. Po půl hodině hry využil souhry na hraně šestnáctky Šilhart, prosmýkl se mezi dvěma obránci a propálil brankáře. Vyrovnaný stav vydržel do 40. minuty, kdy Šilhartův ostrý centr zužitkoval nekompromisní střelou Turyna. O pauze trenér Horňák sáhl k několika střídáním a hráči v rudých dresech byli i nadále aktivnějším týmem na hrací ploše. Ofenzivní síle Sparty chyběla ve druhém poločase přesnost a klid ve finální fázi, ale i přesto se dočkala třetí branky v síti Písku. Deset minut před závěrečným hvizdem se na centr Pudhorockého naskočil Žížala a uzavřel na konečných 3:1 pro letenské.
FC Písek – AC Sparta Praha B 1:3 (1:2)
Branky Sparty: Šilhart, Turyna, Žížala.
Sparta v 1.pol.: Nalezinek – Borkovec, Ševínský, Okeke, Lehocký – Šilhart, Holoubek, Kaštánek, Goljan – Turyna, Schánělec.
Sparta v 2.pol.: Nalezinek – Hodouš, Kukučka, Krajinský, Ambler – Váňa, Pudhorocký, Gedeon, Kuchař – Novotný, Žížala.

Další novinky