Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny B

B-tým: vysoká výhra nad Teplicemi

Béčko vyhrálo i svůj druhý druholigový zápas

Sdílet

První domácí zápas ve druhé lize odehrály Sparťanky na Strahově proti Teplicím a připsaly si vysokou výhru 14:1.
V Teplicích nyní působí dvě bývalé hráčky Sparty, které prošly kádrem, který vede trenérka Iva Mocová. Pro ně i pro nás to tak bylo pikantní střetnutí. Nakonec do Prahy přicestovala pouze jedna hráčka – Anna Procházková, která nastoupila v základní sestavě.
FK Teplice přivítaly v prvním kole tým z Líšně, tedy příštího soupeře Sparty a zápas vyhrály 3:1. Před tímto zápase tak byly o skóre právě před Sparťanským „béčkem“.
K zápasu se dostavilo poměrně dost fanoušků, což Sparťanské holky vybičovalo k perfektnímu výsledku. Již od začátku převzala Sparta otěže zápasu a hostující celek nepouštěla přes půlku. Šancí přibývalo, ovšem žádná z hráček ne a ne proměnit svou šanci. Teplická brankářka držela svůj tým nad vodou, ten ji několikrát nechal na holičkách, ale ani samostatný únik, ani střela z dálky se neujala. Když už to vypadalo, že se díky produktivitě bude Sparta opět trošku trápit, utekla kapitánka Mrázková, zasekla míč za velkým vápnem a raději vystřelila zpoza něj. Střela zapadla k tyči a odstartovala kanonádu domácích.
Vypisovat gólové akce nemá moc cenu, do poločasu se šlo do šaten za stavu 4:0. Ve druhém poločase Sparta navíc přidala dalších 10 branek a tři minuty před koncem zaznamenaly čestný úspěch také Teplické hráčky a Sparťanky tak ani ve druhém zápase neudržely čisté konto. Nejvíc se blískla Křivská, která zaznamenala hned 5 gólů, následovala Marcinková se čtyřmi trefami.
Jak již bylo řečeno, další zápas odehraje Sparta v Brně, konkrétně v Líšni, hrát se bude v neděli 20. 9. od 13:00 hodin, takže pokud jste z Brna a nevíte co si dát jako dezert k obědu, přijďte na fotbal podpořit Spartu!
Hodnocení trenérky Mocové: „Do utkání jsme vstoupily dobře, vypracovaly jsme si spoustu šancí po hezkých akcích. Bylo to jen o gólu. Holkám jsem věřila, říkala jsem, ať hrajou v klidu a ono to příjde. Prolomila to krásně Mrázek, to celý tým uklidnilo a pak už to bylo jednoznačné.“
AC Sparta Praha 14:1 FK Teplice
Góly: Křivská 5x, Marcinková 4x, Mrázková 2x, Altmanová 2x, Lindáková
Sestava: Urbancová, Radová, Kavalová, Křivská, Doskočilová, Koptová, Brejšková, Mrázková, Harvilová, Lindáková, Nedvědová
Náhradníci: Podhráská, Nováková, Krebsová, Paulenová, Jusková, Altmanová, Marcinková

Další novinky