Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži B

Béčko porazilo rezervu Zaglebie Lubin

Svěřenci trenéra Janouška zvítězili 5:0

Sdílet

Sparťanská rezerva prožívá příjemné období. Ve středu porazila v Premier League International Cupu Brighton a následně se dozvěděla, že v play-off změří síly s Fulhamem. V sobotu pak svěřenci trenéra Petra Janouška na Strahově porazili rezervní tým polské Zaglebie Lubin 5:0!
Trenér Petr Janoušek poslal od začátku na trávník tuto základní jedenáctku: Nalezinek – Borkovec, Kukučka, Hušek – Váňa, Šimáček, Cissé, Horák – Novotný, Michl, Lehocký.
Sparťané po většinu utkání neúnavně napadali rozehrávku svého soupeře. Ten odolával do 34. minuty, kdy se prosadil stoper Lukáš Hušek.
O osm minut později navýšil sparťanské vedení znovu Lukáš, tentokrát Váňa. Do kabin tak oba celky odcházely za stavu 2:0 pro Spartu.
Trenér Janoušek o poločase žádnou velkou rotaci nepřichystal a jedinou změnou bylo střídání Petra Hodouše za Daniela Michla v ofenzivě.
Sparťané byli velmi aktivní také v druhé půli. Skóre navýšil v 56. minutě Ondřej Kukučka, který se prosadil po standardní situaci.
Čtvrtá branka padla právě díky aktivnímu presingu, kdy sparťané napadli rozehrávku soupeře a střelecky se pak ve vápně prosadil Pape Amath Cissé. Senegalská posila se trefila také v utkání proti Hostouni.
V 74. minutě došlo k většímu střídání na straně Sparty. Na hrací plochu zamířili Jonáš, Gedeon, Ševinský, Kaštánek, Schánělec, a Večerka. Hřiště naopak opustili Borkovec, Novotný, Kukučka, Cissé, Hušek, Šimáček.
Konečnou podobu výsledku pak dal v 81. minutě Daniel Horák. Béčko tak porazilo rezervu Zaglebie Lubin 5:0!
1 / 35
AC Sparta Praha B – Zaglebie Lubin B 5:0 (2:0)
Góly: 34. Hušek, 42. Váňa, 56. Kukučka, 68. Cissé, 81. Horák
Zahajovací sestava Sparty B:
Nalezinek – Borkovec, Kukučka, Hušek – Váňa, Šimáček, Cissé, Horák – Novotný, Michl, Lehocký.
Zahajovací sestava Zaglebie Lubin:
Biesczad – Kolan, Lepczyňski, Bogacz, Sobczak, Kocaba, Masiak, Pakulski, Kobusiňski, Terlecki, Kusztal.

Další novinky