Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Bojovat za vítězství

Informace před odvetou Ligy mistryň

Sdílet

Fotbalisty Sparty čeká ve středu 26. září od 18:00 na hlavním hřišti GENERALI Areny odvetné utkání Ligy mistryň. Z prvního zápasu s Ajaxem Amsterdam budou dohánět manko 0:2.
Těším se, ale zároveň jsem i nervózní. Nejvíc ze všeho jsem však připravená bojovat za vítězství. Denně tvrdě pracuji na hřišti i mimo něj, to mi dodává sebedůvěru. Víme, že to bude těžký zápas,“ říká před duelem naše americká útočnice Christina Burkenroad. Ta v posledním ligovém kole gólem pomohla k vítězství nad Slavií a její branky budou potřeba i ve středu.
Christina si ve své vlasti zahrála nejvyšší soutěž, profesionální NWSL. Co je pro ni více, NWSL nebo LM? „To je těžká otázka. Ale můžu říct, že Liga mistryň je můj sen a jsem opravdu vděčná za to, že ji mohu hrát,“ prohlašuje pětadvacetiletá forvardka.

Vstupenky na utkání s Ajaxem stojí 100 Kč, k dispozici budou na pokladnách před zápasem. Permanentkáři mají vstup volný. Otevřena bude hlavní tribuna stadionu. Pravidla ženské Ligy mistryň jsou stejná jako u mužů, v případě vítězství Sparty 2:0 jde zápas do prodloužení, nerozhodne-li se ani v něm, následují pokutové kopy.

Reportáž z prvního utkání;
Představení hráček Ajaxu

Další novinky