Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Chyběla nám trpělivost a kvalita

Tisková konference se Zdeňkem Ščasným

Sdílet

Remízu s Jabloncem hodnotil na pozápasové tiskové konferenci sportovní ředitel a trenér Zdeněk Ščasný, kterého mrzí, že se Spartě nepodařilo výroční utkání při oslavách 125. narozenin klubu vyhrát.
Jak byste zhodnotil zápas?
Hodnotí se samozřejmě špatně, protože jsme ztratili dva body. Zadruhé jsme pokazili oslavy. Jediné pozitivum bylo, že jsme Jablonec nepustili do nějaké šance. Nicméně nám chyběla kvalita směrem nahoru. Myslím si, že v prvním půli jsme to mohli zvládnout lépe. Ve druhé půlce jsme chtěli se zápasem něco udělat. Nezvedlo se to, i když jsme je dostali pod tlak. Chyběla nám trpělivost a kvalita ve finální fázi. Vyvrcholilo to neproměněnou penaltou. Projevilo se, že Kanga při výstavbě dokáže dát mužstvu kvalitu a to tam dnes nebylo. To není výmluva, ale fakt.

TISKOVKA | Z. Ščasný po remíze s Jabloncem

Proč nastoupil na pravém beku Wiesner?
Důvodů bylo samozřejmě víc. Normálně by hrál na pravém beku Chipciu, Stanciu zprava. My jsme ale do středu hřiště při absenci Šáčka a Kangy neměli nikoho. Vácha trénuje čtyři dny. Takže Stanciu musel hrát na osmičce. Musel by hrát Vukadinović. On je vyloženě brejkový a není kombinační. Proto jsme dali Chipcia nahoru, na pozici, kde hraje v národním týmu. Wiesner určitě nezklamal. Ba naopak. Myslím, že na tom, že hrál první zápas, zaslouží absolutorium.
Neměl jste pocit, že mužstvu chybí jiskra?
Už jsem ten názor dnes slyšel. Včera v tréninku byl tým živý a agresivní. Jablonec začal aktivně a věděli jsme, že při absenci Kangy to mohl být problém. Nemyslím si, že by tam byl jediný hráč, který by měl malé nasazení. Spíš to bylo kvalitou naší hry. My jsme Jablonec pustili k tomu, že se hrálo nahoru dolů a to jsme nechtěli.
Mezi náhradníky byl z defenzivních hráčů jen Vácha. Jaký to mělo důvod? Hrálo roli zdraví hráčů?
Přesně tak. Vypadl nám Sáček, Kaya a ráno Štetina. Modlil jsem se, aby se v obraně nic nestalo. To ale neznamená, že jsme to neměli zvládnout líp.
Ukázalo vám utkání, na kterých postech potřebuje Sparta posílit?
Asi by nebylo vhodné, abych to komentoval. Máme v tom celkem jasno, že potřebujeme zvýšit kvalitu na některé posty. Dál bych to ale nerozváděl.
Mluvil jste o Kangovi. Měl jeho úkoly převzít jiný hráč, nebo jste mužstvo chystal jinak?
Já myslím, že suplovat Kangu je skoro nemožné. Dneska si nemyslím, že by ho měl někdo suplovat. Měli jsme tam Frýdka a Stancia. Byť byl Frýďas podle mého názoru nejlepší na hřišti, není Kanga. Stanciu se cítí na jiných místech lépe, ale jinam jsme ho vzhledem k absencím dát nemohli.
Je reálné, že by do konce roku naskočili po zranění do sestavy Drchal a Zahustel?
My to konzultujeme s doktory, ale nechceme to uspěchat. Určitě je ale jednou z možností, že Drchala s sebou vezmeme na Moravu. Plnohodnotné výkony od něj ale čekáme až na jaře. To samé Zahustel.

Další novinky