Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Cítil jsem, že to tam padne

Matěj Pulkrab po Liberci

Sdílet

Matěj Pulkrab přišel do hry AŽ v průběhu druhého poločasu utkání s Libercem, ale opět sehrál důležitou roli. Stejně jako v duelu s Mladou Boleslaví, i tentokrát byl u vítězné branky Sparty. V neděli večer to byl právě on, kdo dal gól na 2:1 a rozhodl o třech bodech pro ACS!
Jak hodnotíš zápas s Libercem?
Byl to zápas, kdy se zdálo, že ho od začátku máme pod kontrolou. Bohužel z ojedinělé akce soupeř dokázal srovnat, Frýďas hezky zakončil. Ale z mého pohledu jsme pak i dál celý zápas tlačili, oni měli jen pár výpadů po našich chybách v rozehrávce. Když jsem přišel na hřiště, tak jsem viděl, že někteří kluci už toho mají dost a že my čerství to tam musíme zvednout a pomoct jim. Bylo trošku znát to cestování a náročný zápas v Glasgow. Ale mělo to šťastný konec.

PULKRAB | Cítil jsem, že to tam padne

Cítil jsi, že branka tam musí padnout?
Ano, kluci tam posílali spoustu centrů… Bylo to i tím, že když jsem přišel do hry, tak kluci šli na strany po svojí noze, to mně jako hroťákovi vyhovuje. Snažili jsme se to využít, několikrát to tam zblokovali Hancimu, to byla škoda. A nakonec jsme využili roh.
Cítil jsi tlak, vzhledem k tomu, že soupeři z čela tabulky nezaváhali?
Samozřejmě, i s tím jsem tam šel. Chtěl jsem to rozhodnout, věděl jsem, že musíme vyhrát a v tabulce se dotáhnout zpět na špičku a ne dál ztrácet. To už by bylo kritické.
Jsi útočník, ale stejně se zeptám na tvůj pohled. Po brance na 2:1 jsme soupeři dovolili obrovskou šanci a zachránil nás Domino. Jak se to může stát?
Tohle by se nám stávat nemělo. Já si tu situaci přesně nepamatuju, v zápase jsem v tranzu, uvidím to až na videu. Ale je to obrovská škoda, že se nám to stává. Ale je třeba vyzdvihnout Dominika, jak to vychytal a podržel nás. To je super.
Bereš to tak, že ty zbývající zápasy do konce podzimu jsou prostě must-win, není kam uhnout?
Pro nás je to od začátku sezony vždycky must-win, každá ztráta je hrozně cítit. Víme, že máme zodpovědnost za Spartu, musíme vyhrávat. Teď se nám to v minulém kole nepodařilo, dneska jsme to urvali. Zbývající zápasy do konce roku taky musíme zvládnout.

Další novinky