Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeU-19

Čtyři góly Dukle

Devatenáctka porazila Duklu Praha 4:0

Sdílet

Sparťané se v odloženém zápase 3. kola Celostátní ligy dorostu U19 utkali s pražskou Duklou. Devatenáctka se ujala vedení už ve čtvrté minutě, kdy se prosadil Patrák. Později přidal další dvě a zkompletoval hattrick. Tečku za zápasem udělal v 72. minutě Prokopec, který upravil na konečných 4:0 pro Spartu.
Jako první zaútočila Dukla. Centr z levé strany však obrana Sparty snadno odvrátila. Míč vyvezl Hložek a předložil Bláhovi, jehož střelu zablokoval jeden z obránců. Odražený pokus skončil pod nohama Patráka, který se z dorážky nemýlil a brzy otevřel skóre – 0:1.
Dukla se rychle otřepala z obdržené branky a vytvořila si nebezpečné příležitosti. Velmi blízko vyrovnání byla ve 14. minutě, kdy si na centr do šestnáctky naběhl jeden z útočníků. Následná střela skončila jen kousek nad Pecháčkovou brankou.
Diváci viděli vyrovnaný poločas s šancemi na obou stranách. Hrálo se vysokém tempu. Blízko vstřelení gólu byl ve 38. minutě Konopásek. Otočil se na hranici velkého vápna a napřáhl. Tvrdá střela skončila o několik čísel vedle levé tyče Svítila.
V samém závěru první půle došlo po rohu Konopáska k závaru před brankou Dukly. Nejlépe se v prostoru zorientoval Patrák a nekompromisně navýšil vedení Sparty – 0:2.
V 52. minutě se k přímému kopu postavil Hložek. Projektil přelétl nejen zeď, ale i branku a skončil v zámezí.
O dvanáct minut později si Patrák naběhl na milimetrovou přihrávku za obranu, zpracoval ji a s přehledem vstřelil svůj třetí gól v utkání – 0:3.
Odpor domácí Dukly s postupem času ochaboval, až Sparta dominovala celému hřišti. Velkou měrou se na tom podílela defenziva v rudých dresech, která pracovala velmi dobře, a to jak směrem dozadu tak i dopředu. Po třetí brance došlo ke střídání na straně Sparty. Do hry se postupně podívali Vokřínek, Kolář a Prokopec.
Právě poslední jmenovaný vstřelil v 72. minutě čtvrtý gól. Šnajdr se protáhl po levé straně a přesným přízemním centrem našel nohu Prokopce, který z bezprostřední blízkosti uklízel do odkryté sítě – 0:4.
Po zbytek klání už svěřenci Ericha Brabce kontrolovali hru daleko od Pecháčka. Sparta nakonec porazila Duklu 4:0.
V příštím kole přicestuje na Strahov Hradec Králové. Starší dorost se s "Votroky" střetne v sobotu 1. září od 11:00.
1 / 39
FK Dukla Praha U19 – AC Sparta Praha U19 0:4 (0:2)
Branky: 5., 44., 63. Patrák, 72. Prokopec. ŽK: Čermák, Studnička, Veniger. Rozhodčí: Petřík – Opočenský, Maiello. Počet diváků: 150 diváků.
Dukla: Svítil – Vácha, Houha, Kadlec (66. Matoušek), Kovernikov, Čermák (67. Dostál), Bílek (60. Rattay), Studnička, Trávníček, Veniger, Ullman.
Sparta: Pecháček – Szewieczek (63. Prokopec), Alexandr, Štětina, Šnajdr, Čejka, Hložek, Šimáček, Konopásek (75. Kolář), Patrák, Bláha (71. Vokřínek).  

Další novinky