Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Čtyři hráčky opouštějí Spartu

Loučí se Corneil, Ridgeway, Johnson a Schneider

Sdílet

Sparta se po podzimní části sezony loučí s Tristan Corneil, Kiayni Johnson, Margot Ridgeway a Sydney Schneider. První tři jmenované skončily po vzájemné dohodě s klubem. Schneider přestupuje do USA, kde bude nastupovat v dresu Chicago Red Stars.
Corneil, Johnson a Ridgeway se k týmu připojily během letní přípravy, po níž následoval podpis smlouvy se Spartou. Corneil si na podzim připsala šest ligových startů v nichž vsítila jednu branku. Prosadila se také v pohárovém duelu s Braníkem. Ve stejném utkání vstřelila branku i Kiyani Johnson. Ta se na ligový trávník podívala sedmkrát. Svými góly pomohla týmu v duelech se Slováckem, Pardubicemi a Brnem. Nastoupila také do obou zápasů druhého kola kvalifikace o skupinu Ligy mistryň. Poslední jmenovaná sbírala minuty ve sparťanském béčku. V A-týmu odehrála pouze devět minut v desátém ligovém kole s Lokomotivou Brno. V základní sestavě potom nastoupila do duelu s Braníkem.
Sydney Schneider se připojila k týmu během zimní přípravy sezony 2022/2023. Ve sparťanském dresu nastoupila do patnácti zápasů a odchytala sedm čistých kont. V létě 2023 se objevila na mistrovství světa, když byla součástí jamajského výběru. Teď se vrací do USA, kde její fotbalová kariéra začínala a bude se snažit prosadit v dresu Chicago Red Stars.
Všem holkám přejeme hodně štěstí do další karéry i osobního života!

Další novinky