Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Další krok k obhajobě!

Sparta porazila Jablonec 4:1 a zahraje si semifinále MOL Cupu

Sdílet

Sparta nadále pokrčuje v gólových hodech. Tentokrát dala ve čtvrtfinále MOL Cupu čtyři góly Jablonci. Postup se ale dlouho nerodil snadno a Sparta musela průběh utkání otáčet. Dvakrát se trefil LK37, který je ve velké fazóně. Jednu branku přidali Laco Krejčí a Karlsson.
Trenér Sparty Pavel Vrba udělal oproti ligovému utkání s Teplicemi jedinou změnu. Do branky se, stejně jako v posledním pohárovém zápase, postavil Milan Heča. Ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit Juliš, Kozák, Hancko, Štetina a Karabec.
Úvod utkání se odehrál ve stylu Adam Hložek versus Jablonec. Nejprve po přihrávce Dočkala do vápna přestřelil bránu. O chvíli později po nahrávce Pavelky mířil vedle levé tyče. A nakonec v 6. minutě po ose Polidar, Dočkal, Hložek osmnáctiletý útočník znovu přestřelil.
V následujícím průběhu hry byla Sparta jednoznačně aktivnějším týmem, ohrožení branky ale nepřicházelo. Ve 38. minutě si Sáček navedl míč ke střele a zhruba z 25 metrů minul pravou tyč.
První větší příležitost hostů přišla s koncem řádné hrací doby první půle. Střelu Kratochvíla vyrazil mimo bránu Milan Heča. V závěru minutového nastavení se po centru Plavšiće zavěsil do vzduchu LK37 a na malém vápně bohužel mířil nad! Po prvním poločase tak svítily na ukazateli skóre dvě nuly.
Hned z kraje druhé půle přišla studená sprcha. Malou domů vystihl Schranz, obešel Heču a poslal míč po odkryté branky.
Reakce Sparty ovšem byla blesková. Za dvě minuty hosty zatlačila, Wiesner přihrál ze strany Dočkalovi na hranici malého vápna, kapitán posunul doprostřed na LK37 a kanonýr posledních dnů vyrovnal.
Krátce na to zahrozil hostující Smejkal, střelu k tyči ale skvěle vyrazil připravený Milan Heča.
Po hodině hry Dočkal přihrál do vápna Pavelkovi, ten místo střely ještě hledal DMK, tomu ale míč odskočil a z akce nic nebylo.
V 68. minutě si Hložek navedl míč ke střele mezi obránci, gólman Hrubý vyrazil na roh. Po něm hlavičkoval do břevna Vitík, následně se balon odrazil k LK37 a ten pohotově zblízka hlavou doklepl míč do sítě. Láďa tak dal pátý gól ve dvou zápasech!
V 73. minutě Dočkal prudkou přihrávkou našel DMK na malém vápně, ten už nedokázal umístit balon do sítě a míč skončil mimo.
Deset minut před koncem se do statistik zapsal i druhý Ladislav Krejčí. Po parádním dlouhém centru Bořka Dočkala si zpracoval balon a pohotově zakončil.
A ještě nebyl konec, o chviličku později LK37 přihrál ve vápně Karlssonovi a ten se trefil přesně točenou střelou k levé tyči.
Sparta porazila Jablonec 4:1 a vyhlíží soupeře, kterého vyzve v semifinále MOL Cupu.
1 / 74
AC Sparta Praha – FK Jablonec 4:1 (0:0)
Góly: 49. a 69. LK37, 81. Laco Krejčí, 84. Karlsson – 47. Schranz. ŽK: Pleštil, Podaný. Rozhodčí: Proske – Kotík, Dresler.
Sparta: Heča – Sáček, Vitík, Čelůstka, Polidar – Wiesner (63. Karlsson), Pavelka, LK37, Dočkal (85. Souček), Plavšić (71. Laco Krejčí) – Hložek (85. Minčev).
Jablonec: Hrubý – Haitl (24. Podaný), Kubista, Zelený, Krob – Pleštil (77. Chramosta), Považanec, Kratochvíl (77. Hübschman), Jovović (46. Smejkal) – Doležal (66. Hrubý), Schranz.

Další novinky