Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Den budoucích nadějí přivítal více než 200 dětí

Náborová akce hledala nové talenty

Sdílet

V úterý 6. září se na Strahově konala největší náborová akce naší akademie. Do tréninkového centra Sparty přijelo více než 200 dětí.
Den budoucích nadějí pořádá Sparta pravidelně dvakrát do roka, a to v září a dubnu. Tentokrát byl nábor určen pro děti s ročníkem narození 2010 až 2017.
Sraz účastníků byl v 16:00 na Strahově, kde je čekal check-in a dodatečná registrace pro ty, kteří tak neučinili s předstihem na našem webu. Potom následovalo oficiální zahájení akce.
Na něm už byli přítomní i hráči A-týmu Lukáš Sadílek a Asger Sørensen, kteří děti velmi potěšili svou účastí. Nechyběly ani podpisové kartičky a společné focení.
Krátce po páté hodině se už vše podstatné odehrávalo přímo na fotbalových trávnících, kde děti absolvovaly tréninky pod vedením trenérů naší akademie. Během téměř devadesáti minut si vyzkoušely cvičení zaměřená na rozvoj různých dovedností, při kterých jim pomáhala i dvojice hráčů sparťanského áčka.
Po konci tréninkového procesu dostali hráči, ale i jejich rodiče, prostor pro dotazy, kde se mohli zeptat na cokoliv je zajímalo.
1 / 103
Nejúspěšnější účastníci byli po důkladné analýze trenérů vybráni do dalších tréninků s příslušnými věkovými kategoriemi Sparty. Výsledky tohoto procesu se rodiče dozví přibližně týden po skončení náboru v podobě informačního e-mailu.
Vedoucím trenérem Dne budoucích nadějí je Aleš Vytlačil, který se vyjádřil k celé akci: „K letošnímu podzimnímu náboru se registrovalo 240 hráčů a na trénink do naší akademie si jich nakonec našlo cestu více než 200, čehož si velmi vážíme. I přesto, že se během zahájení přehnala přeháňka, všichni hráči zvládli své tréninky perfektně, a i trenéři je dokončili tak, jak potřebovali. Do tréninkových procesů se zapojili kouči všech kategorií od U7 až po U13 a z celkového počtu účastníků vybrali do dalších tréninků s našimi týmy téměř 40 hráčů.“

Další novinky