Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyStará garda

Derby internacionálů bez vítěze

Sparta remizovala se Slavií 3:3

Sdílet

Hlavní program silvestrvoského souboje se Slavií, derby internacionálů, skončilo remízou 3:3. V týmu Sparty nechyběly legendy jako Koller nebo Lafata, nastoupil i člen současné A-týmu David Bičík. Mimochodem - Jiří Novotný dokázal nevídané, když po derby veteránů nastoupil i do zápasu internacionálů. Zápas se hrál na dva poločasy po 25 minutách.
Sparta bohužel dostala branku hned po třiceti vteřinách, kdy Hyský nahrál Pešírovi a ten z první sklopeným nártem otevřel skóre.
Ve čtvrté minutě se do první šance dostal debutant silvestrovských derby Jan Koller, jeho hlavičku po centru Straceného vychytal Winter.
Vyrovnání se sparťani dočkali v desáté minutě, kdy Čížek přisunul míč Kolouškovi, ten si pravačkou zpracoval a levačkou vypálil k tyči.
Jenže pak to byla opět Slavia, kdo udeřil. Hrdlička přihrál Ličkovi, který posadil na zadek Hartiga a pak propálil vybíhajícího Bičíka.
Sparta mohla okamžitě odpovědět, po dlouhém autu hlavičkoval Čížek, ale branku netrefil.
Nováček Jan Koller se své premiérové branky dočkal ve 22. minutě, kdy Čížek poslal zprava přízemní centr a vysoký útočník z první nohou vyrovnal.
Hned po pauze kopali slávisté po třech rozích penaltu, k té se postavil Skácel a Bičíkovi nedal šanci. Slavia tak šla potřetí do vedení.
Okamžitě na to dostala výhodu za tři rohy i Sparta, k penaltovému puntíku se postavil David Lafata. Ani on neměl s kopem problém a mohl slavit vstřelenou branku. 3:3.
V 37. minutě měl obrovskou šanci Kalivoda, který šel sám na Bičíka. Jenže sparťanský brankář povyběhl a zlikvidoval slávistickou šanci.
Sparta si pak rychle vynutila další tři rohy a přišla tedy další penalta. K ní se opět postavil Lafata, jenže tentokrát ho Winter vychytal. Neprosadil se ani dorážející Koller.
Sparta tak remizovala 3:3.
1 / 11
SK Slavia Praha nad 35 let -  AC Sparta Praha nad 35 let      3:3 (2:2)
Branky: 1. Pešír, 16. Lička, 27. Skácel (p.) – 10. Koloušek, 22. Koller, 29. Lafata (p.)
Sparta: Bičík – Vidlička, Hübschman, Koloušek, Novotný, Koller, Hartig, Lafata, Čížek, Zelenka, Stracený.
Slavia: Winter – Došek, Hyský, Bílek, Hrdlička, Müller, Kalivoda, Ulich, Pešír, Skácel, Jarolím.

Další novinky