Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Derby sparťankám nevyšlo

Slavia - Sparta 4:0

Sdílet

Slavia na Velikonoční pondělí porazila Spartu 4:0 a navýšila své vedení v 1. lize žen již na devět bodů, když dokázala zvítězit ve všech třech dosavadních derby.
Sparta zkusila jít do zápasy s novou taktikou, tradiční 4-3-3 nahradilo rozestavení 4-4-2. Do sestavy se po zranění vrátila Sonntagová, která hrála naposledy loni v září LM s Köge. 
Do vedení šla domácí Slavia v 16. minutě: centr Šlajsové z levé strany obrana ACS odvrátila k Szewieczkové, její střelu poté tečovala Haugstad za záda brankářky Vaníčkové - 1:0. Slavia byla v prvním poločase lepším týmem, vyhrávala i více osobních soubojů. Zranění ruky si navíc přivodila nejlepší střelkyně Sparty Martínková. 
Do druhého poločasu nahradila Martínkovou Křivská, hra sparťanek se zvedla, rozestavení se opět změnilo na tři útočnice. Čekalo se, kdo vstřelí klíčovou druhou branku. Za Slavii mohly skórovat Kravčuk a Šlajsová, ale pálily mimo prostor tří tyčí, na druhé straně mířil nad bránu střelecký pokus Cvrčkové. 
Druhý gól utkání dala v 63. minutě Slavia. Po výkopu Vaníčkové slávistky vyhrály dva hlavičkové souboje a najednou šla Černá na bránu Sparty a v zakončení se nemýlila - 2:0. Sparťanky přesto bojovaly dál, trenér Masaryk reagoval hned trojím střídáním.  
Znovu se radovala Slavia v 71. minutě, po dlouhém balonu od Lukášové postupovala až do vápna Szewieczková, dokázala ustát souboj se stoperkou Bertholdovou, pokrýt si míč a vstřelit branku na 3:0. V závěru ještě po skrumáži po rohovém kopu zaznamenala čtvrtou branku domácích Necidová. 
Do konce ligy nyní zbývají čtyři kola. V tom příštím hraje Sparta doma v TCM Strahov 23. dubna od 17:30 s Lokomotivou Brno.
1. liga žen 2021/22, nadstavba o titul
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 4:0 (1:0) 
Branky: 16. Haugstad, 63. Černá, 71. Szewieczková, 88. Necidová 
Slavia: Lukášová - Veselá, Necidová, Bartovičová, Šlajsová - Krejčiříková - Haugstad (87. Lamti), Šurnovská (74. Divišová), Szewieczková, Černá - Kravčuk (78. Kožárová)
Sparta: Vaníčková - Chlastáková (67. Bužková), Bertholdová, Dědinová, Dlasková - Sonntagová (67. Ondrušová), Kotrčová, Bartoňová, Cvrčková (67. Chang) - Martínková (46. Křivská), Pochmanová (54. Šubrtová)
1 / 50

Další novinky