Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-11

Dívčí přípravky na Planeo Cupech

Ročník 2014 postoupil dál, ročník 2013 vypadl

Sdílet

V tomto týdnu se hráčky starší přípravky zúčastnily dvou turnajů Planeo Cup - hráčky r. 2013 se ve čtvrtek 5.10. představily v kategorii U10 na Admiře a hráčky 2014 ve středu 4.10. na Motorletu. Jak se jim dařilo zjistíte v následujícím článku.
Nejprve přišly do akce mladší hráčky r. 2014. Ve velmi těžké konkurenci týmů Motorletu, Admiry, ČAFC, Meteoru a Louňovic sehrála děvčata 5 velmi vyrovnaných utkání a zanechala velmi dobrý dojem.
Do turnaje vstoupily remízou proti Admiře Praha, kdy měly několik šancí na zvrácení utkání na svoji stranu, ale bohužel se nám naše akce nedařilo zakončovat. To se zlepšilo v dalším utkání proti Motorletu, kdy sparťanky své šance proměňovaly v branky a po zásluze vyhrály.
Následovaly dvě porážky s chlapci z Louňovic a ČAFC, kdy v obou utkáních měla děvčata šanci na vítězství, ale vlastními chybami jsme soupeře nechali střílet jednoduché góly.
Do posledního zápasu jsme vstupovali s minimálními šancemi na postup, ale děvčata do utkání vletěla po hlavě a klukům z Meteoru nedala šanci. Celkově z turnaje odcházíme s druhým místem a postupem do kvalifikačního kola turnaje.
Konečné pořadí:
1. TJ Slavia Louňovice, 15 bodů
2. ACS, 7 bodů, 7 bodů (lepší vzájemný zápas s Meteorem)
3. FK Meteor Praha VIII, 7 bodů
4. FK Admira Praha, 5 bodů (lepší vzájemný zápas s ČAFkou)
5. ČAFC Praha, 5 bodů
6. SK Motorlet Praha, 2 body
Sestava: Blechová, Drtinová, Dvořáková E., Fauknerová, Gavalcová, Holečková, Kociánová, Markvartová, Novotná
Fotogalerii najdete zde a zde.
Den poté se pokusily o postup také starší hráčky r. 2013. I je nečekal jednoduchý turnaj, do kterého se navíc hráčkám nepodařilo vůbec dobře vstoupit. V prvním zápase proti Sadské jsme tahali za kratší konec a o jednu branku prohráli.
Následovaly zápasy proti Tempu a Admiře, které ukázaly, že se jedná o skutečně skvělé týmy s neméně skvělými fotbalisty. Sparťanky si ale spravily chuť v zápase s Bohnicemi, kdy ve velmi vyostřeném souboji zvítězily 1:0 a podaly opravdu zlepšený výkon.
Na ten se nám ale nepodařilo navázat v posledním zápase proti Řevnici, a i když byla hra v tomto zápasu vyrovnaná, tak soupeř trestal všechny naše chyby a naopak my jsme se k nebezpečnějším šancím měly problém dostat. Děvčata tak končí na 5. místě a dále nepostupují.
Konečné pořadí:
1. FC Tempo Praha, 15 bodů
2. FK Admira Praha, 12 bodů
3. FK Slavoj Řevnice, 9 bodů
4. AFK Sadská, 6 bodů
5. ACS, 3 body
6. TJ Slovan Bohnice, 0 bodů
Sestava: Blechová, Dvořáková N., Jásková, Kamitzová, Knappová, Krafnettrová, Novotná, Švarcová
Fotogalerie zde.

Další novinky