Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-9

Dívčí přípravky: Turnaj na Moravě a poslední mistrák

Reportáže z akcí nejmenších sparťanek

Sdílet

V sobotu 11.11. se starší přípravka vypravila na dívčí turnaj na Moravu do Jakubčovic nad Odrou. Systém turnaje byl každý s každým formátem 2x23 minut na poměrně velkém hřišti o rozměrech 60x40 metrů, což jsme zpočátku považovali za naši možnou výhodu.
Vstup do turnaje jsme neměli zlý, první poločas se Slováckem jsme byli jednoznačně lepší a až ke konci poločasu se podařilo soupeři otočit skóre. Od té doby šel ale výkon celého týmu dolů až do konce turnaje. Zápas se Slováckem jsme ztratili především kvůli fyzickému deficitu - hráčky soupeře nás dokázaly bez problému uběhat, nestíhali jsme rychlostně.
Do derby se Slavií jsme vstoupili už od začátku špatně, první góly jsme soupeřkám darovali a zbytek zápasu se na této vlně už vezli. Zápas s Prešovem byl naopak lepší, měli jsme skvělý vstup do utkání, rychle vedli, ale to nás ukolébalo a zbytek zápasu nás přehrála jediná hráčka soupeře, která byla u všech gólů. Poslední zápas s Baníkem už byla jen jedna velká únava, kterou dokázal soupeř využít.
Sestava: Bohuslavová, Dvořáková E., Janečková, Jásková, Kamitzová, Mertin, Novotná, Pešatová, Švarcová, Vihanová
Konečné pořadí:
1 SK Slavia Praha
2 FC Tatran Prešov
3 FC Baník Ostrava
4 1. FC Slovácko
5 AC Sparta Praha
Ve stejný den odehrály hráčky r. 2014 své poslední mistrovské utkání podzimní části. Vstup do zápasu jsme měli velmi dobrý, povedlo se nám první čtvrtinu vyhrát 8:1 a stanovit tak průběh celého utkání. Velmi dobře se nám dařilo otáčet hru a nacházet průnikové přihrávky na nabíhající útočníky. Hra se velmi podobala čtvrtečnímu zápasu, hráli jsme odvážně 1 na 1 a vytvářeli si spoustu šancí. Všechny hráčky si za výkon zaslouží pochvalu, zejména Kociánová, která nasbírala nejvíce asistencí.
Sestava: Berková E., Blechová, Drtinová, Fauknerová, Gavalcová, Holečková, Knappová, Kociánová, Markvartová
Mladší přípravka odehrála také závěrečné kolo podzimní části. Soupeřem byla Sportovní akademie Praha. Zápas už od začátku kontroloval soupeř, holkám se sice podařilo několik zajímavých akcí, ale gólovou radost nepřinesly. Když už jsme se přiblížili k bráně, kluci nás zdvojovali či jsme vlastními chybami ztráceli míče. Soupeř byl celý zápas rychlejší a silnější, ale musíme pochválit holek snahu stále odvádět tvrdé souboje. Stále máme problém s návratem a přepnutím do obrany a s nabízením se gólmanovi při rozehrávce.
Při ohlédnutí na celou podzimní část se nám daří výkony zlepšovat, ale je před námi ještě spousta práce. Holky hrály většinu zápasů proti starším klukům a podle toho i vypadají výsledky. Holky se však nevzdávaly, všechny zápasy bojovaly jako hrdé sparťanky. Makáme dál a věříme, že v tréninku se nám podaří ještě zlepšit nedostatky a projeví se to i na naší hře.
Sestava: Berková D., Carvová, Čabala, Legnerová, Levá, Rysková, Skalníková, Turková
Fotogalerie zde.

Další novinky