Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Do Dvorany slávy uveden Antonín Kříž

Manažer stadionu pracuje na Spartě třicet let

Sdílet

Stalo se už tradicí, že Sparta před výročním utkáním uvádí klubové osobnosti do Dvorany slávy ACS. Tentokrát se této pocty dostává manažerovi stadionu Antonínu Křížovi, který na Spartě působí už 30 let. Za tu dobu zažil na Letné tolik zápasů, že by se v této statistice mohl měřit snad jen s hvězdami NHL. Nyní se zařadí po bok největších postav sparťanské historie.

Antonín Kříž uveden do Dvorany slávy ACS

Do Sparty přišel v září 1991 v necelých 35 letech a jeho prvním zápasem bylo vítězství nad Rangers v nultém ročníku Ligy mistrů. Brzy po svém nástupu se stal hlavním pořadatelem domácích zápasů. V této funkci zažil neuvěřitelných 729 zápasů, tím posledním bylo vítězné 300. derby. Antonín Kříž ale i nadále zůstává manažerem Generali Česká pojišťovna Areny.
Sparta otevřela klubovou Dvoranu slávy v sezoně 2005/2006 jako ocenění hráčů, trenérů, funkcionářů a zaměstnanců, kteří významně přispěli k rozvoji klubu. Postupně do ní byli uvedeny hráčské legendy jako Oldřich Nejedlý, Václav Mašek, Jan Berger, Josef Vojta, Horst Siegl nebo Jiří Novotný. 
V kategorii osobnost se Antonín Kříž zařadí po bok legendárních trenérů Václava Ježka nebo Dušana Uhrina staršího, fyzioterapeutky Milady Vrbické, která v klubu pracuje už od roku 1975, či dlouholetých sekretářů Rudolfa Bati nebo Jakuba Rumla. Ten se této pocty dočkal minulý rok. Tehdy bohužel protiepidemická opatření nedovolovala uspořádat ceremoniál na ploše stadionu a nedovolí nám to ani letos. To ale nijak neumenšuje poctu, kterou vstup mezi největší osobnosti našeho klubu znamená.
Tondo, vítej mezi legendami Sparty!

Další novinky