Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeŽeny A

Domácí vysoká výhra nad Libercem

Sparťanky nastřílely pět branek

Sdílet

V rámci třetího kola titulové nadstavby si sparťanky doma poradily s libereckým Slovanem. Na Proseku Severočešky porazily vysoko 5:0.
V základní sestavě došlo oproti derby ke změnám, příležitost dostaly i hráčky z B-týmu a dorostenek. Post wingbacka patřil kapitánce rezervy Kateřině Marcinkové, v útoku zase operovala sedmnáctiletá Adéla Trachtová. 
Dlouho se hrálo bez branek, až ve 37. minutě Liberec chyboval v rozehrávce, Kotrčová obrala o míč Růžičkovou a vyměnila si přihrávku s Chang, aby se následně trefila na bližší tyč - 1:0. 
V 51. minutě centrovala z rohového kopu do pokutového území Chang, míč se dostal k Paulenové, která mohla zakončovat dokonce nadvakrát a podruhé už byla úspěšná - 2:0. A za dalších pár minut se definitivně o naděje na bodový zisk v zápase připravil Liberec sám vlastní chybou. Stoperka Švíbková chtěla ve vlastním vápně udělat kličku Trachtové, sparťanská útočnice ji ale o míč připravila a tváří v tvář z hranice malého vápna prostřelila Pižlovou - 3:0. 
V samém závěru přidaly sparťanské hráčky ještě dvě branky. Střídající Cvrčková dostala balon za libereckou obranu, obešla i vyběhnutou brankářku Pižlovou a skórovala do prázdné brány - 4:0. V nastaveném čase pak odcentrovala před bránu hostujících fotbalistek Kotrčová, míč si zpracovala Paulenová a dělovkou upravila na konečných 5:0. 
V dalším kole čeká sparťanky výjezd k venkovnímu utkání na Slovácku.  
1. liga žen, nadstavba o titul, 3.kolo
AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 5:0 (1:0)
Branky: 51., 90.+3. Paulenová, 37. Kotrčová, 56. Trachtová, 89. Cvrčková 
Sparta: Kožuriková - Dědinová (53. Bužková), Bertholdová, Bárková, Marcinková (46. Dlasková), Polcarová (64. Cvrčková), Sonntagová, Kotrčová, Chang (71. Motyčková), Trachtová (64. Martínková), Paulenová 

Další novinky