Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-19

Dominance

U19 porazila Duklu 6:0

Sdílet

Jednoznačná výhra. Přesně takové bylo vítězství nad pražskou Duklou v poměru 6:0. Sparťané již po čtvrt hodině hry vedli o dvě branky a následně náskok navyšovali. Čtyřikrát se mezi střelce zapsal Sejk a po jednom gólu přidali Lukavský s Borkovcem. Devatenáctka porazila Duklu Praha vysoko 6:0.
Tým trenéra Kopáňka nastoupil na Strahově ke druhému přátelskému utkání po nucené přestávce. V prvním zápase U19, i přes výraznou převahu, remizovala s Bohemians 1905 1:1. V utkání proti Dukle se někteří hráči ještě nestačili pořádně rozkoukat a již ve 3. minutě utíkal sám na brankáře hostů Sejk. Důrazný útočník se nemýlil a přesným obloučkem na zadní tyč poslal Spartu do vedení -1:0.
Sejk se podílel i na druhém zásahu Sparty. Ve středu pole vybojoval důležitý míč a předložil přesný pas za obranu na rychle nabíhajícího Lukavského, který zachoval klid a bez problémů překonal brankáře Dukly – 2:0.
Další téměř stoprocentní šanci zakončoval z pozice u penaltového puntíku Vacek, ale ostrý centr nevměstnal mezi tři tyče. Na druhé straně se musel ukázat také gólman Tůma, který sice neměl moc práce, ale v důležitých a zároveň ojedinělých případech svůj tým podržel skvělými zákroky.
Navýšení náskoku přišlo po půlhodině hry. Suchomel prolétl po levém kraji, nechal za sebou všechny obránce a naservíroval míč pod sebe přímo na nohu Sejkovi, který si poradil na jedničku – 3:0.
Pět minut před poločasovým hvizdem byla Dukla blízko snížení po rychlém protiútoku po ztrátě sparťanů. Tůma se však čistého konta nevzdal a parádním zákrokem udržel nulu.
O přestávce provedl trenér Kopáňko dvě změny – do branky nastoupil Pančev a Vacka ve středu pole nahradil Holoubek.
Sparťané na hřišti dominovali. Neprostupná obrana v čele se stoperskou dvojicí Vitík – Krajinský vracela všechny odražené míče či pokusy o protiútok zpět na kopačky ofenzivy Sparty, přičemž díky kvalitní kombinační výstavbě dokázala rychle přelívat hru z jedné strany na druhou či okamžitě přejít přes střed hřiště do útoku.
Utekla hodiny hry a domácí slavili počtvrté. Borkovec si to z pozice pravého beka namířil, přes narážečku se Schánělcem, až do šestnáctky Dukly, odkud vypálil a míč se následně třepetal v síti – 4:0. Skvělý únik krajního obránce.
Krátc po navýšení náskoku došlo na další dvě střídání – ze hry odešli Schánělec s Freisingerem a jejich místa zaujali Mach s Gedeonem. A právě druhý jmenovaný se do tempa dostal velice rychle, pár vteřin po svém vběhnutí na hřiště se nebál patičkou za obranu poslat do šance Holoubka. Ten však svým pokusem minul „zařízení“. Gólovou asistenci si Gedeon připsal o pár minut později, když přihrávkou od brankové čáry pod sebe našel Borkovce, jehož pokus se ještě otřel o rameno Sejka a Sparta vedla již 5:0.
Nešlo o jedinou asistenci od Gedeona, protože patnáct minut před koncem vyslal parádní kolmicí do úniku opět Sejka a ten naložil s příležitostí nejlépe, jak mohl. Skóroval – 6:0.
Starší dorostenci na hřišti dominovali a soupeře z Julisky přehráli a zvítězili 6:0
1 / 70
AC Sparta Praha U19 – FK Dukla Praha U19 6:0 (3:0)
Branky: 4x Sejk, Lukavský, Borkovec.
Sparta: Tůma – Borkovec, Vitík, Krajinský, Suchomel, Schánělec, Lukavský, Freisinger, Ziman, Vacek, Sejk. Střídající: Pančev – Žížala, Holoubek, Mach, Gedeon.

Další novinky