Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Dorostenci v reprezentacích

Šmidmajer s čistým kontem

Sdílet

Během uplynulých dnů absolvovaly reprezentační srazy tři dorostenecké kategorie, a to U16, U18 a U19. Zastoupení na nich mělo sedm sparťanů. V následujícím textu se dozvíte, jak se dařilo našim hráčům.
U19
V původní nominaci reprezentačního kouče figuroval Adam Ševínský, ale tomu neumožnilo účast zranění, které si přivodil v pátečním zápase v Karviné. Místo něj tak dostal pozvánku Ondřej Liling.
Devatenáctka odehrála přípravný zápas proti Lotyšsku, který se měl odehrát na hřišti Motorletu, ale kvůli špatnému počasí a podmočené hrací ploše se nakonec uskutečnil v tréninkovém centru na Strahově. Lilling se dostal na trávník v 70. minutě za stavu 2:0 a během jeho pobytu na trávníku Česko skórovalo ještě dvakrát a těšilo se z vítězství 4:0.
Zápasový sestřih spolu s hlasem trenéra najdete na tomto odkazu: https://www.youtube.com/watch?v=Sgm_lS6nI1g
U18
Osmnáctka absolvovala pětidenní soustředění v Praze. Jeho součástí však nebylo žádné utkání, ale pouze modelový duel mezi účastníky srazu. Ke trojici Jeremy Rebibo, Roman Horák a Karel Rožánek byl donominován také Arsen Vitarigov.
U16
Šestnáctku čekaly během třídenního pobytu v Českých Budějovicích dvě klání. Obě byly na programu v poslední den. Nejprve přišel na řadu zápas s Č. Budějovicemi U17 a poté proti Dynamu U16. Dennis Krpálek nastoupil v souboji se starší kategorií domácího celku a při prohře 1:2 odehrál kompletní minutáž. Filip Šmidmajer odchytal celých 90 minut ve druhém utkání. Česko v něm zvítězilo 2:0 a náš brankář zaznamenal čisté konto.

Další novinky