Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Drchal na hostování do Drážďan

Dvaadvacetiletý útočník bude působit v Německu

Sdílet

Václav Drchal odchází do Dynama Drážďany. V jedenáctém týmu druhé německé Bundesligy bude hostovat do konce této sezony.
Dvaadvacetiletý útočník v ročníku 2021/22 nastoupil do čtyř ligových zápasů a dal dva góly. Střelecky se prosadil proti Plzni a Jablonci. Třikrát do ligových utkání zasáhl jako střídající hráč. V základu nastoupil ve zmíněném duelu s Jabloncem.
Nejpovedenější zápas prožil v MOL Cupu proti Líšni, které vstřelil dva góly. Drchy zasáhl také do utkání s Brøndby a Rangers v Evropské lize. Blonďatý forvard si v této sezoně připsal také pět zápasů za sparťanskou rezervu. Náladu pokazil jednou brankáři Líšně a jednou Prostějova.
Václav Drchal přišel do Sparty v roce 2016 z Českých Budějovic. Drchy debutoval v nejvyšší soutěži v únoru 2018 a hned se v rudém dresu prosadil na půdě Slovácka. Vzápětí ho na několik měsíců vyřadilo zranění kolena.
V následujícím ročníku nastoupil do deseti ligových zápasů a dal tři góly. Pak bohužel přišlo další dlouhé zranění. I z něj se ale Drchal dostal. V uplynulé sezoně hostoval Mladé Boleslavi, kde mu vyšel zejména závěr ročníku, když dal ve čtyřech zápasech pět branek. V nejvyšší soutěži Drchal dosud odehrál 45 zápasů a dal dvanáct gólů.
Drchy, ať se Ti hostování v Drážďanech vydaří!

Další novinky