Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-8

Fantastický víkend kategorie U8!

Mladí svěřenci, trenéra Daniela Byrtuse, měli o víkendu opravu napilno! Odehráli jak přípravné utkání proti starší Příbrami, tak zajímavý turnaj!

Sdílet

Sparťanský ročník 2011 měl o víkendu opravdu napilno! Mladí sparťané sehráli jak přípravné ukání v netradičným herním systému 6+1 proti o rok staršímu výběru Příbrami, tak se zúčastnili zajímavě obsazeného turnaje v Říčanech! Obě akce pro naše chlapce dopadly velkými úspěchy!
Zápas proti 1. FK Příbram
V zápase proti o rok staršímu soupeři z Příbrami, se mladí sparťané představili premiérově v herním systému 6+1. K tomuto kroku naši trenéři přistoupili, neboť další přípravné utkání mají naplánované proti německému Norimberku, který "šestku" hrává pravidelně. Zápas sparťané sehráli na třetiny, dvě po pětadvaceti minutách hry, závěrečnou část po dohodě trenéři zkrátili na minut dvacet.
Hned od začátku utkání bylo vidět, že mladí sparťané nemají absolutně žádný problém s větším hřištěm a počtem hráčů na něm. Dokonce by se dalo říci, že několika hráčům v našem dresu, větší hřiště vyhovuje více, než menší! K vidění byly parádní přechody v situacíh, kdy se mladý hráč v rudém dresu nebál a obešel hned několik protihráčů! Bez výraznějších pokynů od trenérů naši hoši vyhledávali přihrávky, kterými krásně otáčeli těžiště hry, což bylo pro všechny, kdo sledovali zápas, milým překvapením!
Co se týče branek, těch nastříleli sparťané během všech třetin požehnaně! Navíc s každou třetinou, se kvalita hry našich mladých zástupců, ještě zlepšovala, až ve třetí třetině dosáhla opravdu vynikající úrovně! 
V součtu všech třetin nakonec sparťané duel, proti o rok staršímu soupeři z Příbrami, ovládli v poměru 34:16! Důležitější je ale v tuto chvíli, zvláště pro naše trenéry, fakt, že utkání naši borci zvládli, dokázali si poradit s větším hřištěm a jejich individuální vyjímečnost v řešení situací nebyla žádným způsobem potlačena!
AC Sparta Praha - 1. FK Příbram 34:16 
Sestava AC Sparta Praha: Babiar, Božič, Dýckova, Hašler, Ježek, Kasl, Kapusňák, Lněnička, Michal, Macháček, Malý, Matějka, Sojka, Skuhravý, Štěpnička, Vašenda, Vitarigov, Zuskin, Elman, Kerbach
Zápas zhodnotil hlavní trenér kategorie U8, Daniel Byrtus: „V zápase s Příbramí si kluci poprvé zahráli v systému 6+1. To z důvodu přípravného utkání s německým Norimberkem, které odehrajeme v sobotu. Němci tento systém hrají celou mladší přípravku, i proto jsme chtěli aby si to naši hráči před touto konfrontací vyzkoušeli. Na to, že kluci hráli tento systém poprvé, zahráli velmi dobře. Musíme pochválit všechny hráče. Dařilo se i klukům, kterým se v minulých týdnech tolik nevedlo. Z toho jsme byli velmi mile překvapeni."
1 / 59
Turnaj v Říčanech
Další akcí o víkendu, které se mladí sparťané zúčastnili, byl turnaj v říčanské nafukovací hale! Velmi dobře obsazený turnaj se zde hrál v herním systému 4+1 formátem každý s každým. Jeden zápas se hrál sedmnáct minut a tak měli sparťané postaráno o další skvělé vytížení!
V prvním utkání turnaje narazili naši hoši na výběr Benešova! A sparťané hned z kraje turnaje ukázali svou obrovskou sílu, když soupeře doslova rozstříleli v poměru 9:0! Mezi střelce se v utkání dvakrát zapsal Ježek a Michal, po jedné brance přidali úspěšní střelci Zuskin, Kapusňák, Malý, Božič a Vašenda!
Druhý zápas turnaje byl již o poznání vyrovnanější! Sparťané sice nastříleli Radošovicím čtyři branky, když hattrick zkompletoval Kasl a jednu branku přidal Michal, nicméně šikovný hráč soupeře nám dokázal za sedmnáct minut hry vstřelit dvě branky a zdramatizovat utkání! K dalším brankám ho ale hoši ze Strahova již nepustili a připsali si druhé vítězství, tentokrát v poměru 4:2!
Další zápas sehráli sparťané s výběrem Českého Brodu! V zápase se za náš klub prosadil Vašenda, Kapusňák, Kasl a Božič. Jelikož soupeř za celou herní dobu nenašel recept na naší hru, zvítězili sparťané pohodlně v poměru 4:0!
Čtvrté kolo turnaje se neslo ve znamení souboje dvou ligových celků, neboť se Sparta utkala s Mladou Boleslaví! Ta našim chlapcům dělala problémy, když úspěšně v zápase překonala sparťanskou obranu i s brankářem - a to dokonce dvakrát! Naši hoši ale na góly soupeře zareagovali naprosto dokonale, když se hattrickem prosadil Božič a po brance vstřelili Vitarigov a Zuskin! Sparťané tak utkání ovládli výsledkem 4:2!
V dalším turnajovém utkání narazili naši borci na výběr Dynama České Budějovice! Velmi vyrovanané utkání sparťané nakonec zvládli, když se během něj dokázali prosadit Ježek, Vašenda, Kapusňák i Zuskin! Soupeř cestu našeho týmu k vítězství zkomplikoval dvěma góly, na více se ale nezmohl a Sparta tak zvítězila i v pátém utkání na turnaji v řadě!
Předposlední utkání sehráli naši hoši proti výběru Sadské! Té nedali žádnou šanci a po čtyřech brankách Kasla a gólech Malého, Zuskina a Vašendy svého soupeře porazili vysoko 7:0!
Závěrečný duel proti sobě svedl dva doposud neporažené týmy na turnaji. Sparta se utkala s Viktorií Plzeň. Kdo ale očekával vyrovnaný zápas, byl na omylu. Sparťané totiž svého soupeře po gólech Vašendy, Malého, Kapusňáka, Vitarigova a Božiče doslova smetli v poměru 5:0 a mohli se zcela zaslouženě radovat z vítězství na celém turnaji!
Naši chlapci tak na turnaji neztratili ani bod a zvítězili s fantastickým skóre 37:6!
Zápasy AC Sparta Praha na turnaji:
Sestava AC Sparta Praha: Kasl, Michal, Malý, Ježek, Kapusňák, Vitarigov, Vašenda, Zuskin, Božič
Turnaj zhodnotil trenér kategorie U8, Filip Gibiš: „Kluci nás potěšili svou dominancí. Na turnaji vyhráli všechna utkání a zaslouženě v něm zvítězili."
  • AC Sparta Praha - SK Benešov 9:0 
  • AC Sparta Praha - FK Radošovice 4:2 
  • AC Sparta Praha - SK Český Brod 4:0 
  • AC Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 5:2 
  • AC Sparta Praha - SK Dynamo České Budějovice 4:2 
  • AC Sparta Praha - AKF Sadská 7:0 
  • AC Sparta Praha - FC Viktoria Plzeň 5:0 

Další novinky