Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-15

Halové mistrovství České republiky kategorie U15

Nejstarší žákovská kategorie odehrála nejprve kvalifikaci a náslendně i finálový turnaj!

Sdílet

Svěřenci trenéra Michala Vychdila odehráli zápasy v rámci Halového mistrovství České republiky. Sparťané nejprve odehráli kvalfikační boje, ze kterých postoupili na finálový turnaj, kde ale bohužel neexcelovali.
Kvalifikační turnaj
Sparťané vstoupili do kvalifikace zápase s celkem Mladé Boleslavi. V zápase se sparťanům příliš nedařilo a i přesto, že se dokázali třikrát prosadit po gólech Tesaře, Bočka a Krejčího, tak uhráli pouze remízu v poměru 3:3.
Druhý sparťanský zápas byl doslova gólová přestřelka. Sparťané dokázali svému soupeři nastřílet během čtyřiadvacetimunutové doby hry celkem deset gólů! Třikrát se za náš tým prosadili Rott a Tesař, dvě branky přidal Boček a jeden přesný zásah si připsali Osmani a Penxa. Hráči Bohemians se s našimi hochy snažili držet krok nicméně za hrací dobu stihli nastřílet branek pouze šest a tak sparťané ovládli zápas 10:6.
Ve třetím zápase sparťané předvedli velmi rozpačitý výkon, proti celku Vyšehradu. I přes dvě branky Rotta a zásahů Penxy, Tesaře a Ševinského, se naši hoši obávali díky čtyřem vstřeleným gólům soupeře o výsledek až do samotného konce zápasu. Nakonec sparťané své těsné vedení uhlídali a zvítězili 5:4. 
Před posledním duelem kvalifikace proti Příbrami bylo jasné, že rozhodovat o postupu do finále kvalifikace může i jediný gól. A podle toho také sparťané k zápasu přistoupili a i za rozhodnutého stavu stále chtěli přidávat branky do sítě svého soupeře. Za náš tým se v zápase prosadil čtyřikrát Penxa, hattrick zkompletoval Boček, po dvou brankách přidali Jandovský a Rott a k vysokému skóre se přičinili jednou brankou Krejčí, Osmani, Sova a Tesař. Příbram za celý zápas zamířila přesně do sparťanské branky třikrát a Sparta tak zvítězila v poměru 15:3. Zajímavostí je, že právě o jeden vstřelený gól naši chlapci postoupili do finále Halového mistrovství České republiky!
Zápasy:
Sestava AC Sparta Praha: Šiler - Rott, Ševínský, Penxa, Jandovský, Tesař, Hruška, Boček, Sova, Osmani, Krejčí
celkové pořadí turnaje: 1. AC Sparta Praha, 2. FK Mladá Boleslav, 3. FK Slavoj Vyšehrad, 4. Bohemians Praha 1905, 5. 1. FK Příbram
Kvalifikační turnaj zhodnotil hlavní trenér kategorie U15, Michal Vychodil: „Mé očekávání tedy rozhodně náš výkon na úvodním halovém turnaji nenaplnil. Snad jen první polovina utkání s Mladou Boleslaví snesla přísnější měřítko, dva následující duely však již byly velmi rozpačité. V závěrečném vystoupení s Příbramí musím ocenit snahu kluků o maximální rozdíl ve skóre, které rozhodovalo o konečném postupu do finálové části. Nakonec se ukázal fakt, že každý gól byl důležitý, neb náš postup se zrodil o ten jeden jediný."
Finálový turnaj 
Do závěrečného turnaje vstoupili sparťané utkáním se Zbrojovkou Brno. Zápas se borcům v rudých dresech povedl na výbornou a svému soupeři nasázeli pět branek. Čtyřikrát z toho přesně zamířil Boček jehož jednou brankou doplnil Penxa. Zbrojovka v utkání vstřelila jeden gól, a tak naši hoši zvítězili v poměru 5:1!
Bohužel, následný zápas s Pardubicemi sparťanům vůbec nevyšel. I přesto, že se náš tým prosadil dvakrát gólově, Pardubice pokaždé našly odpověď a skóre ovládli pěti vstřelenými brankami do naší sítě. Sparťané tak podlehli Pardubicím 2:5. Za Spartu se jmenovitě v zápase prosadil Boček a Penxa.
Stejně tak nevyšlo chlapcům pražské derby proti Slavii. Slavie byla po celou dobu dominantnějí na míči a vstřelila v duelu pět branek. Za náš tým se prosadil pouze Boček a Sparta tudíž prohrála 1:5.
Náladu si sparťané vylepšili v bláznivém zápase se Sigmou Olomouc. V divokém zápase, kde padlo celkem jedenáct gólů byli šťastnější sparťané, kteří svému soupeři vstřelili hned šest kusů z celkého počtu. Konkrétně se za náš tým prosadili dva dvougóloví střelci Boček a Drul a po jednom zásahu přidali Penxa a Hruška. Olomouc kontrovala pěti góly, což jí ale ve finálovém součtu nestačilo. Sparta zvítězila nad Olomoucí 6:5!
V posledním utkání finálového turnaje sahali sparťané v případě vítězství po celkovém druhém místě, k tomu bylo ale za potřebí porazit v přímém souboji o stříbrné medaile Baník Ostrava. Naši hoši ale na hřišti působili odevzdaně a Baník nám po právu nastřílel sedm branek. Za náš tým snižoval pouze Čihák a Sparta tak podlehla Baníku v poměru 1:7.
Zápasy:
Sestava AC Sparta Praha: Šiler - Lukášek, Drul, Penxa, Jandovský, Vais, Čihák, Vorlíček, Boček, Hruška
Celkové pořadí turnaje: 1. SK Slavia Praha, 2. FC Baník Ostrava, 3. AC Sparta Praha, 4. SK Sigma Olomouc, 5. FC Zbrojovka Brno, 6. FK Pardubice
 Finálový turnaj zhodnotil hlavní trenér kategorie U15, Michal Vychodil:Po vydařeném vstupu do finálového turnaje a velmi dobrém výkonu s Brnem přišlo kruté vystřízlivění s Pardubicemi, které jsem bohužel ovlivnil i já svým pochvalným projevem v šatně. I přes taktičtější vedení zápasu se suverénní Slávií jsme tahali za kratší konec a v bláznivém utkání se Sigmou byli nakonec šťastnějším týmem. Díky souhrnu ostatních výsledků jsme v závěrečném vystoupení dokonce “bojovali“ o stříbrné medaile, jenže odhodlání zůstalo v šatně a turnaj jsme zakončili ostudně!
  • AC Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 3:3 
  • AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 10:6 
  • AC Sparta Praha - FK Slavoj Vyšehrad 5:4 
  • AC Sparta Praha - 1. FK Příbram 15:3 
  • AC Sparta Praha - FC Zbrojovka Brno 5:1 branky: Boček 4, Penxa
  • AC Sparta Praha - FK Pardubice 2:5 branky: Boček, Penxa
  • AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 1:5 branka: Bóček
  • AC Sparta Praha - SK Sigma Olomouc 6:5 branky: Boček 2, Drul 2, Penxa, Hruška
  • AC Sparta Praha - FC Baník Ostrava 1:7 branka: Čihák

Další novinky