Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Haraslín prodloužil smlouvu

Slovenský reprezentant podepsal s klubem nový kontrakt

Sdílet

Postup přes Galatasaray do osmifinále Evropské ligy. Páteční los nám přisoudil Liverpool, aktuálního lídra anglické Premier League. A aby těch dobrých zpráv takhle při pátku nebylo málo, máme pro vás další. Lukáš Haraslín podepsal s klubem nový víceletý kontrakt!
„Chtěl bych Spartě za tuto příležitost poděkovat. Budu se ji snažit maximálně využít, pokračovat v tvrdé práci a odvděčit se klubu svými výkony na hřišti. Dal se tu dohromady vynikající tým. Ještě nikdy jsem nehrál v mužstvu, které by drželo takhle spolu i mimo hřiště. S klukama trávíme na Strahově i volný čas. I to mělo samozřejmě velkou roli v tom, abych ve Spartě zůstal. Proto bylo mé rozhodování jednoduché,“ uvedl Haraslín krátce po podpisu nové smlouvy.
„Teď je to takový bláznivý týden - po postupu do osmifinále jsem podepsal novou smlouvu a pak jsme se dozvěděli, že nás čeká Liverpool. Je to skvělé a těším se na to,“ dodal aktuálně druhý nejlepší střelec ligy.
Sedmadvacetiletý slovenský reprezentant přišel na Letnou v létě roku 2021 na hostování s opcí z italského Sassuola. Svými výkony si okamžitě získal fanoušky a vypracoval se mezi klíčové postavy týmu. O devět měsíců později se stal kmenovým hráčem Sparty. V následující sezoně pak přispěl k zisku mistrovského titulu a navždy se zapsal do klubové historie zlatým písmem.
Během třiceti měsíců odehrál ve sparťanském dresu téměř 100 soutěžních zápasů, k dosažení této mety mu aktuálně chybí pouhé tři starty. V lize vstřelil rodák z Bratislavy v 67 duelech 20 gólů a přidal 15 asistencí. Dalších 30 zápasů odehrál v MOL cupu a evropských pohárech, kde vstřelil pět branek.
Tu poslední dal ve čtvrtek večer před vyprodanou Letnou proti Galatasarayi. A právě jeho trefa nás poslala do osmifinále Evropské ligy, jejíž cesty nás zavedou na slavný Anfield.
Šulo, ať se Ti v tom nejkrásnějším dresu i nadále daří!

Další novinky